50 de detinuti condamnati pentru droguri, in cautarea unor angajatori! Penitenciarul Timisoara organizeaza o bursa a locurilor de munca

Penitenciarul Timisoara in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis organizeza, joi, 30 mai 2019, ora 10, la sediul unitatii penitenciare de pe strada Popa Sapca, nr. 7, “Bursa locurilor de munca pentru persoanele private de libertate”.


Dupa cum ne-a comunicat subcomisarul Ramona Ilies, purtatorul de cuvant al Penitenciarului  Timisoara, peste 50 de persoanele private de libertate vor sustine interviuri cu reprezentantii firmelor interesate si isi vor putea depune CV-uri.

In prima parte a evenimentului va fi organizata o masa rotunda la care vor participa reprezentanti ai Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis si angajatori interesati de oferta, in cadrul careia persoanele private de libertate vor afla despre oportunitatile de care pot beneficia dupa liberarea din penitenciar, astfel incat sa se poata reintegra social dar si familial.

Detinutii selectionati sa participe la eveniment executa pedeapsa in regim deschis si semideschis, sunt condamnati la infractiuni la regimul drogurilor, se afla in ultima perioada de executare a pedepsei si, in apropierea termenului de a fi discutati in comisia de propuneri pentru liberare conditionata, se implica in activitati lucrative pe perioada executarii pedepsei.

“In prezent, un numar de 471 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Timisoara desfasoara activitati lucrative (dintre acestia 300 lucreaza in comunitate cu sau fara supraveghere), integrarea in munca fiind unul dintre factorii principali care contribuie la reintegrarea sociala a persoanelor condamnate. Conform analizei implicarii detinutilor in activitati lucrative intocmite lunar de Administratia Nationala a Penitenciarelor, de la inceputul anului si pana in prezent, Penitenciarul Timisoara se situeaza pe primul loc ca si implicare a detinutilor in activitati lucrative, precum si ca venituri obtinute din prestari servicii”, a precizat Ramona Ilies.

Bursa locurilor de munca desfasurata la Penitenciarul Timisoara este organizata in cadrul campaniei nationale “Cunoaste, nu discrimina!” implementata in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, avand ca obiectiv diminuarea stigmatizarii si marginalizarii sociale a consumatorilor de droguri si a consumatorilor dependenti de droguri. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply