BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

AVANSARE! Noul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara este aradeanul Marius Neculcea. Adjunctul sau va fi Ion Brasoveanu, singurul candidat pentru aceasta functie

Batalia pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, desfasurata in perioada 12 aprilie – 20 iunie 2019, a fost castigata de Marius Neculcea (foto).

Magistratul aradean, care, pana in prezent, a detinut functia de procuror general adjunct in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, a reusit sa-l invinga pe favoritul concursului, Lazar Cristian, fostul procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care are in portofoliu o clasare dispusa intr-un dosar in care era vizat presedintele Klaus Iohannis, dar si pe “outsiderul” Mioara Violeta Filip, care a mai avut o tentativa de a candida pentru aceasta functie si in urma cu trei ani, dar si-a retras dosarul in ultimul moment.

La actualul concurs, Ion Brasoveanu (foto 2), fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, a candidat pentru functia de adjunct, in conditiile in care legea permite doar doua mandate de 3 ani in aceeasi functie de conducere, si este posibil sa-l secondeze pe Marius Neculcea in noul mandat. Aceeasi echipa, doar cu o rocada intre functii.

“Cu siguranta, vorbim despre o functie tentanta pentru orice procuror din Romania care indeplineste conditiile de participare. In ceea ce ma priveste, doresc sa-mi duc pana la capat actualul mandat, sa raman aproape de familie, mai cu seama ca majoritatea functiilor scoase la concurs de Ministerul Justitiei, nu doar cea de procuror-sef al DNA, presupun mutarea la Bucuresti”, ne-a declarat, in august 2018, Marius Neculcea, in momentul in care a fost intrebat daca-si va depune candidatura pentru functia de procuror-sef al DNA. Este posibil ca, inca de pe atunci, sa fi inceput pregatirea pentru actuala functie de la varful parchetelor banatene…

Sa mai spunem ca Marius Neculcea a detinut functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, pozitie din care, la un moment dat – dupa cum a dezvaluit o publicatie locala -, a dispus verificarea unor suspiciuni rezonabile care-l vizau pe Lucian Dolcu, unul dintre subalternii sai cu conexiuni interesante in orasul de pe Mures, insa procurorul in discutie a obtinut o avansare la DNA Timisoara.

Revenind la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii prin intermediul Institutului National al Magistraturii, sa mai mentionam ca, desi candidatii au depus la dosar declaratii pe propria raspundere ca nu au facut parte din serviciile de informatii si nici nu au colaborat cu acestea, inainte de numirea in functii, CSM va solicita Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Statului si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa mai caute o data eventualele secrete din viata profesionala a castigatorilor… (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: