Cum s-a furat o autorizatie de construire din Primaria Timisoara! Misterul celor patru vile penale de pe strada Gradinarilor, ridicate in baza unei autorizatii apartinand altor persoane

Descinderea procurorilor DNA la Primaria Timisoara si ridicarea de la Serviciul Urbanism a 10 autorizatii de construire suspecte va da mari batai de cap primarului Nicolae Robu, chiar daca edilul spune ca este ultracorect si nu-si pierde timpul cu emotiile ce-i pot fi provocate de lupta anticoruptie. De ce spunem asta?


Pentru ca, din datele aflate in posesia Impact Press, procurorii au dovezi indubitabile privind abuzurile comise de functionarii publici in cazul celor patru vile ridicate ilegal pe strada Gradinarilor, care au permis proprietarilor ridicarea cladirilor in baza unei autorizatii de construire clandestine, emisa pe numele altor persoane si pentru un cu totul alt amplasament.

Iata sesizarea prin care, in cursul anului trecut, Inspectoratul de Stat in Constructii a fost atentionat ca persoane cu pile in primarie construiesc mult si ilegal.

Prin prezenta, dorim sa va semnalam unele aspecte pe care va solicitam cu respect sa le analizati si sa le verificati conform competentelor dumneavoastra, aspecte cu privire la lucrarile care se executa in Timisoara, str. Canalul Bega / str. Gradinarilor.

In fapt, suntem beneficiarii autorizatiei de construire nr. 247 din 21.03.2017 in vederea realizarii unei case familiale cu doua apartamente pe terenul situat in Municipiul Timisoara, str. Bistrei, nr. 33.

In una din plimbarile prin zona am fost efectiv socati cand pe tabla care indica santierul de pe strada Gradinarilor la intersectia cu str. Canalul Bega am gasit numarul autorizatiei noastre. Cu siguranta ca persoanele respective nu au facut acest lucru de capul lor fiind cu siguranta indrumate din interior. De un inpsector de zona sau cineva care isi permite acest lucru, probabil un sef.

Acest lucru este foarte grav, fapt pentru care va solicitam sa luati de urgenta masuri si sa sanctionati inclusiv functionarii publici care se fac vinovati de asemenea fapte. Asa cum se observa si din materialul foto se realizeaza de fapt 4 case”, se mentioneaza in sesizarea depusa de proprietarii autentici ai autorizatiei de construire. Potrivit datelor din autorizatia furata, nr. 247/21.03.2017, este vorba despre o casa familiala, nicidecum despre patru vile. ”

“Lucrari de tip a). Constructii pt. locuinte. Construire casa familiala cu 2 apartamente in regim P+1E. Lucrari de tip d). Realizare imprejmuire teren, realizare accese auto/ pietonale si amenajare incinta. (Sc=257,25mp, Sd=441,94mp, St=846 mp)”.

Pasivitatea initiala a autoritatilor statului, care nu au reactionat imediat pentru a opri construirea celor patru imobile clandestine si a-i sanctiona pe proprietari, l-a determinat pe reclamant, al carui nume il protejam din motive lesne de inteles, sa concluzioneze, deznadajduit, ca organele statului “fac parte din acel stat paralel”.

Iata ca, in cele din urma, dupa ce toata treaba a fost gata, procurorii DNA Timisoara au deschis un dosar penal si vor sa faca lumina intr-un caz autentic de coruptie cu tentacule in Primaria Timisoara, care pare sa aiba legatura cu noua mafie imobiliara… (G.I.)

4 thoughts on “Cum s-a furat o autorizatie de construire din Primaria Timisoara! Misterul celor patru vile penale de pe strada Gradinarilor, ridicate in baza unei autorizatii apartinand altor persoane

  1. Își permit, ca doar ei sunt legea… Polițiștii cu chemare la cele mai călduțe funcții, în loc sa muncească pt MAI, își fac combinații cu bani din șpăgi: ia terenu de labprimar, fa tu 4 case domnule politist, una mie ca primar, un apartament pt șefu de la.. unde poate ajunge dosarul… Ce o zice ciobanu de ghita pe lumea ailaltă.. Am lăsat banii pe mana unui amator… Nepoateeee!
    Doar polițiștii fraieri muncesc și se expun pericolelor, șefii își pregătesc doar următorul loc călduț pt combinații și mai mari pe scara ierarhică…. în vârful căreia se afla duamna Dan carmencita…

  2. Havana, săracul Ghiță se intoarce in mormânt…dar cine e nepotul polițist?

  3. Robu a impus de cca 3 ani incoace, un joc de glezne in eliberarea autorizațiilor de construcție, la toti șmecherii din oras. Cat poate fi de nenorocit ca in cartiere cu case sa autorizeze constructia unor blocuri si alea de înălțime nesimtita!
    Dacă o fi fost Ciuhandu sprijin pt țigani, dar ce face individul asta Robu Nicolae, întrece orice bun simț. Sa fie in stare ăștia de la DNA sa gaseasca toti vinovații din ea ii trimita la dreapta judecată!!!!

  4. mergeti dlor la Giroc sa vadeti acolo clanurile imobiliare ale lui pinda , pisoi , muenii , duicii , romanii , mituletii ;i tot asa , rezulta un urbanism cocalar bazat pe meleoane

Leave a Reply