BREAKING NEWS! Caricaturistul Stefan Popa Popa's isi pune "cenusa in cap" in razboiul cu comunitatea oltenilor din Timisoara, dupa valul de proteste in care se cere retragerea mai multor titluri onorifice     Filologul Vasile Popovici il ataca dur pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care-l acuza de tradari in serie     Viceprimarul PNL al orasului Ciacova, Bogdan Horia Lazau, a fost gasit de ANI in stare de incompatibilitate, dupa ce, simultan cu calitatea de edil, a desfasurat activitati de comerciant pe persoana fizica     Presedintele Romaniei a promulgat legea care permite romanilor din diaspora sa voteze pe parcursul a trei zile la alegerile prezidentiale din toamna, respectiv vineri, sambata si duminica     Candidatura Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale din toamna acestui an a fost validata, marti, de Comitetul Executiv al PSD     Dan Alexa a demisionat de la FC Astra Giurgiu, dupa scandalul cu impresara Anamaria Prodan, si a anuntat ca se va izola de toata lumea, pentru ca vrea o perioada de liniste

PULS VALUTAR! Romanii au inceput sa-si plaseze economiile in aur, dupa ce pretul gramului de metal pretios a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape sapte ani

Perspectiva ca Rezerva Federala americana sa decida, luna viitoare, o reducere a dobanzii sale cheie, sub presiunea cererilor repetate ale presedintelui Trump, dar si a consecintelor razboiului comercial dintre SUA si China, au provocat deprecierea dolarului fata de principalele valute.

Cursul dolarului american a scazut de la 4,1795 la 4,1455 lei, minim al ultimelor aproape cinci luni, pierderea fata de inceputul saptamanii trecute fiind de circa opt bani. Cotatiile din piata fluctuau ieri intre 4,138 si 4,159 lei.

Media euro a coborat de la 4,7233 la 4,7223 lei, insa evolutia din piata a fost una agitata. De la o deschidere la 4,727 lei, euro a scazut la 4,715 lei, pentru ca transferurile din jurul orei 14:00 sa fie realizate la 4,718 lei.

Moneda elvetiana s-a stabilizat pe pietele internationale la 1,11 – 1,114 franci/euro, iar media ei a coborat de la 4,2522 la 4,2507 lei.

Uncia de aur a continuat sa creasca pe pietele specializate, la aproape 1.406 dolari,maxim al ultimilor circa sase ani. Pretul gramului de aur a urcat la 187,3571 lei lei, cel mai ridicat nivel al ultimilor aproape sapte ani.

Valoarea Indicelui de Referinta pentru Creditele acordate Consumatorilor (IRRC), a fost stabilita de BNR pentru acest trimestru la 2,36%, pe baza cotatiilor din ultimul trimestru din 2018.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a stagnat la 3,23%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, la 3,36%, valori care reprezinta minimul ultimelor doua luni si jumatate.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, s-a oprit la 3,48%, iar cel la 12 luni a urcat la 3,54%.

Monedele din regiune erau stabile fata de euro. Cea poloneza fluctua intre 4,252 si 4,258 zloti, iar cea maghiara se tranzactiona in culoarul 323,8 – 324,5 forinti.

Perechea euro/dolar a urcat la 1,1367 – 1,1399 dolari, cele mai ridicate valori ale ultimelor trei luni.

Media indicatorilor bitcoin urmariti de Bloomberg urca, ieri la pranz, la 10,867 dolari, de la 9.940 dolari, vineri seara. (V.G.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: