REZULTATE! Women Rally 2019, concursul national de automobilism feminin de la Timisoara, adrenalina pura in rotile cailor-putere. “M-am clasat pe locul 7, conducand bestia mea neagra!”

Campionatul national de automobilism feminin care s-a desfasurat, in acest weekend, la Timisoara, a demonstrat, inca o data, daca mai era nevoie, ca doamnele si domnisoarele cunosc arta soferitului la fel de bine ca si stapanii soselelor si a circuitelor de profil, “macinati” cu totii de aceeasi pasiune pentru adrenalina si cai-putere.


Etapa a II-a a Campionatului National Women Rally 2019, competitie aflata in calendarul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), a adunat la start nu mai putin de 41 de maestre ale volanului din toata tara, profesioniste din diferite domenii de activitate, femei care si-au cultivat aceasta pasiune sportiva pe masura participarii la cursele pline de adrenalina organizate de clujeanca Laura Savu, sotia cunoscutului pilot de curse Horatiu Savu.

Iar atunci cand partenerul principal al competitiei se numeste Mercedes, exista toate garantiile unui concurs de inalta tinuta, asa cum s-a intamplat si la Timisoara, in 21-23 iunie, dupa succesul total de la Alba Iulia, din 10-12 mai.

“Pot sa spun ca totul a fost fabulos. De la concurente si sponsori, pana la sprijinul total primit din partea autoritatilor locale si publicul spectator. Pana acum, la nici 48 de ore de la finish, avem peste 80.000 de vizitatori pe retelele de socializare, ceea ce inseamna mult pentru cea mai tanara competitie din calendarul FRAS.

Nu ma asteptam la un asemenea succes, trebuie sa recunosc, de ce nu!, in conditiile in care am venit de la Cluj-Napoca la Timisoara doar pe filiera reprezentantilor Mercedes, care s-au implicat total in succesul acestui concurs dedicat tuturor femeilor din Romania, pasionate de volan, si a colegilor de la Rotary. Tuturor, le multumesc pentru implicare”, ne-a declarat medicul Laura Savu, fondatorul si organizatorul Women Rally.

Opiniile concurentelor care s-au aflat la startul concursului de la Timisoara confirma succesul neasteptat al intrecerii si a activitatilor conexe, printre care o cina festiva gazduita de Cramele Recas si o licitatie in scopuri caritabile, unde s-au adunat peste 1.000 de euro.

“Sunt foarte mandra ca m-am clasat pe locul 7, din 37, cu un timp total de 2:00:36, conducand bestia mea neagra, insa, ca sa fiu sincera, i-am simtit lipsa bestiei mele mici rosii, care sigur m-ar fi ajutat sa ajung pe podium, insa aceste intreceri au loc doar de cateva ori pe an si, in viata de zi cu zi, mi se potriveste mai bine masinuta mea de acum.

Sunt foarte fericita, in special ca am cunoscut cateva femei extraordinare, care prin povestile si felul lor de a fi m-au inspirat sa imi doresc sa fiu o versiune si mai buna a mea: Florina Manea, Ramona Rusu, Diana Miazga, Eva Hochbauer, Mihaela Beldie, Catalina Ponor si Laura Savu, organizatoarea acestui eveniment frumos. Sa ne revedem cu bine la Cluj!”, este mesajul care tradeaza patima pentru acest sport postat pe Facebook de Madalina Sarca.

De asemenea, Melinda Felip, locul 2 in clasamentul general, a inserat un mesaj magulitor.

“Women Rally 2019 – Timișoara (etapa a 2-a) – locul 1 la clasa 2 de masini si locul 2 la clasamentul general. Multumesc Laura Savu pentru oportunitate si multumesc partenerilor Women Rally pentru cadouri”.

De remarcat faptul ca, desi Timisoara a fost reprezentata de 13 concurente, cel mai bun loc a fost un loc 6, ocupat de Mihaela Dobre, pe un BMW 120D.

In schimb, o prestatie de exceptie a avut Florin Mihoc, de la TVR Timisoara, care si-a demonstrat arta prezentarii evenimentelor de top printr-o “evolutie” la microfon de mare exceptie.

Iata componenta podiumului: locul 1, Mirela Potopea, Alba, Ford Focus, 1:55:99; locul 2, Melinda Filep, Cluj, Mazda MX-5, 1:56:59; locul 3, Izabella Gavrila, Harghita, Peugeot 106, 1:57:63.

Urmatoarea etapa, ultima din Women Rally 2019, se va desfasura in perioada 13-15 septembrie, la Cluj-Napoca. In final, un gand bun din partea Laurei Savu pentru partenerul principal.

“Atunci cand vorbim despre pasiunile care ne unesc, nu mai exista bariere intre parteneriat si prietenie. Asa s-a intamplat si cu echipa de la Casa Auto Timisoara, care a muncit cot la cot cu noi pentru a organiza o etapa exceptionala a Campionatului National Women Rally! Va mulțumim pentru sustinere, am fost onorati sa va avem alaturi la etapa a 2-a, Timisoara”. (Carla Radulescu)

 

Leave a Reply