BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Unul dintre posibilii candidatii ai USR la Primaria Timisoarei atrage atentia ca nu sunt asigurate conditiile pentru colectarea separata a deseurilor

Competitia interna lansata de USR Timis pentru desemnarea candidatului care va fi aruncat in lupta cu Nicolae Robu, avand ca obiectiv cucerirea Primariei Timisoara, atrage atentia ca, desi se vorbeste mult despre colectarea separata a deseurilor, inca nu sunt asigurate conditiile tehnice pentru implementarea acestei masuri de mediu.

“Azi am dus sticlele goale la containerul pentru sticla din cartierul nostru si m-am lovit de situatia de mai jos. Voi ce credeti?

Sunt oamenii rau voitori sau conditiile pentru a colecta separat deseurile nu sunt inca asigurate?

Cand spun conditii ma refer la: infrastructura, contracte de salubrizare pentru toti cetatenii, informare, educare si constientizare, programe consecvente de ridicare a diferitelor tipuri de deseurilor si altele.

Conform raportului anual al Retim, in 2017 rata de valorificare a deseurilor in Timisoara a fost de 16%, cu mult sub obiectivul general de valorificare (60% in 2017). Mai mult, 8309 tone din totalul de 96 448 tone deseuri menajere au provenit din depozite clandestine, cu 58% mai mult decat in 2016.

In prezent exista un numar de 32.109 contracte de salubrizare, societatea Retim deservind un numar de 262.698 persoane, fata de populatia estimata a orasului, care este de 420 000 locuitori”, mentioneaza Aida Szilagyi, expert in politici de Mediu, intr-o postare pe Facebook.

Mentionam faptul ca Aida Szilagyi locuieste intr-o zona rezidentiala de la periferia Timisoarei, unde au case multe dintre vipurile orasului, printre care si fostul viceprimar Dorel Borza sau fostul procuror antimafia Pompiliu Stanciu. (Mara Ion)

Foto: Aida Szilagyi

Leave a Reply

%d bloggers like this: