BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Unul dintre posibilii candidatii ai USR la Primaria Timisoarei atrage atentia ca nu sunt asigurate conditiile pentru colectarea separata a deseurilor

Competitia interna lansata de USR Timis pentru desemnarea candidatului care va fi aruncat in lupta cu Nicolae Robu, avand ca obiectiv cucerirea Primariei Timisoara, atrage atentia ca, desi se vorbeste mult despre colectarea separata a deseurilor, inca nu sunt asigurate conditiile tehnice pentru implementarea acestei masuri de mediu.

“Azi am dus sticlele goale la containerul pentru sticla din cartierul nostru si m-am lovit de situatia de mai jos. Voi ce credeti?

Sunt oamenii rau voitori sau conditiile pentru a colecta separat deseurile nu sunt inca asigurate?

Cand spun conditii ma refer la: infrastructura, contracte de salubrizare pentru toti cetatenii, informare, educare si constientizare, programe consecvente de ridicare a diferitelor tipuri de deseurilor si altele.

Conform raportului anual al Retim, in 2017 rata de valorificare a deseurilor in Timisoara a fost de 16%, cu mult sub obiectivul general de valorificare (60% in 2017). Mai mult, 8309 tone din totalul de 96 448 tone deseuri menajere au provenit din depozite clandestine, cu 58% mai mult decat in 2016.

In prezent exista un numar de 32.109 contracte de salubrizare, societatea Retim deservind un numar de 262.698 persoane, fata de populatia estimata a orasului, care este de 420 000 locuitori”, mentioneaza Aida Szilagyi, expert in politici de Mediu, intr-o postare pe Facebook.

Mentionam faptul ca Aida Szilagyi locuieste intr-o zona rezidentiala de la periferia Timisoarei, unde au case multe dintre vipurile orasului, printre care si fostul viceprimar Dorel Borza sau fostul procuror antimafia Pompiliu Stanciu. (Mara Ion)

Foto: Aida Szilagyi

Leave a Reply

%d bloggers like this: