Condamnarea politistului timisorean George Gavrea, criticata in termeni duri de avocatul Florin Kovacs. “O decizie imbecila!”

Avocatul Florin Kovacs, aparatorul politistului George Gavrea in dosarul hotilor de buzunare din Timisoara, a criticat in termeni extrem de duri sentinta Tribunalului Arad, prin care clientul sau a fost condamnat la aproape 9 ani de inchisoare.


“Numai sporul de o treime la pedeapsa este de 4 ani si 11 luni…

O decizie imbecila, oricum! Judecatoarea Stef Liliana ne-ar fi condamnat si pentru faptele clasate din rechizitoriu daca ar fi putut!

Am recuzat-o anterior pentru ca a permis procurorului de caz de la Timisoara sa o contacteze in legatura cu reaudierea unui martor sub acoperire, desi acestuia i se citise deja declaratia.

Dosar facut pe denunturile unor persoane vulnerabile, aflate in arest preventiv, care au fost pusi imediat in libertate de DIICOT, ca premiu, dupa ce le-au fost smulse denunturile. Hotii fusesera retinuti, anterior, de ofiterul de politie George Gavrea, pe o perioada de 24 de ore, si trimisi in judecata in dosarele facute de el si condamnati.

Profesionalismul celor de la Tribunalul Arad s-a vazut si in cazul Nikolaus Mann, unde omul de afaceri din Timis a fost condamnat, tot intr-un dosar instrumentat de DIICOT Timis, la 15 ani de inchisoare si care a fost achitat, ulterior, de Curtea de Apel Alba Iulia”, a declarat Florin Kovacs.

Sentinta Tribunalului Arad a fost contestata la instanta superioara, care este Curtea de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply