BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Contrabandisti de tigari din Timis, sub control judiciar. Procurorii au cerut arestarea a patru inculpati, dar judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Timisoara a refuzat sa-i trimita dupa gratii

Intr-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara se efectueaza urmarirea penala fata de sase inculpati, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, respectiv complicitate la infractiunea de contrabanda.

Cercetarile sunt efectuate de catre politistii judiciaristi din cadrul Sectiei 4 Politie Timisoara, sub supravegherea procurorului de caz.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au formulat propunere de luare a masurii arestarii preventive, fata de patru dintre inculpati, pentru o perioada de 30 de zile, propunerea fiind inaintata Judecatoriei Timisoara.

Prin incheierea nr. 53/12.07.2019, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara, s-a respins propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si s-a dispus fata de cei patru inculpati masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Totodata acestora le-au fost impuse urmatoarele obligatii: sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Timis, sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu ceilalti inculpati propusi pentru arestare.

Reamintim ca, in data de 11.07.2017, politistii Sectiei 4 au efectuat perchezitii domiciliare la opt adrese de pe raza judetului Timis, ocazie cu care au fost identificate si ridicate un numar de 4655 pachete cu tigarete, de diverse marci, ce nu aveau aplicate banderola de marcaj fiscal romanesc si care proveneau din contrabanda, diverse sume de bani, inscrisuri si alte bunuri. 

Cu privire la inculpati, s-a retinut faptul ca, pana la data de 11.07.2019, au detinut, transportat, preluat, depozitat si vandut catre alte persoane, pachete cu tigarete de diverse marci (Marble, Marvel, Compliment, Ashima, etc), ce nu aveau aplicate banderola de marcaj fiscal romanesc, despre care cunosteau ca provin din contrabanda, obtinand astfel sume insemnate de bani si prejudiciind bugetul consolidat al statului. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: