Falsificatori de bancnote de 50 si 100 de euro, saltati de mascati in cadrul unei operatiuni la care au participat politisti si jandarmi din Timisoara

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Timisoara au participat, astazi, la o serie de perchezitii domiciliare pe raza judetului Hunedoara, intr-un dosar ce vizeaza destructurarea unui grup specializat in savarsirea infractiunii de falsificare de moneda, punerea in circulatie de valori straine falsificate si inselaciune.


Actiunea a fost organizata de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caras – Severin, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, in colaborare cu politistii SCCO Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu luna aprilie 2019, in Hunedoara a fost constituit un grup infractional organizat, care a actionat in mod coordonat, in ceea ce priveste plasarea de valuta falsa, din cupiura de 50 si 100 euro, pe piata monetara din Romania.

Activitatea infractionala a membrilor grupului infractional organizat a constat in falsificarea acestor bancnote, de 50 si 100 euro, pe care le-au plasat in circuitul financiar prin achizitionarea de bunuri, in special cabaline, in urma unor anunturi publicate pe diferite website-uri de vanzari in piata online.

Ca mod de operare s-a retinut faptul ca membrii gruparii infractionale isi desfasurau activitatea pe doua paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafacute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum si un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafacute.

In urma perchezitiilor efectuate au fost identificate peste o suta de bancnote falsificate, precum si instrumente folosite la falsificarea acestora.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caras-Severin au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 4 persoane. 

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca acelasi grup infractional a actionat si pe raza judetelor Gorj si Olt, fiind inregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafacute.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timisoara, iar suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si Biroul de Analiza a Informatiilor Caras-Severin. (V.E.)

Leave a Reply