BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Scabie in Arestul IPJ Timis! Un fost politist de la Sectia 1 a obtinut daune de 12.000 de lei, dupa ce a dovedit in instanta ca s-a imbolnavit din cauza conditiilor de igiena precare din perioada arestului preventiv

Abia si-a ispasit pedeapsa de 2 ani si opt luni de inchisoare, cu suspendare, in dosarul Sex cu minore, ca Ovidiu Gitan, fost agent de politie la Sectia 1 Timisoara, este pe cale sa obtina o nesperata “recompensa” baneasca din partea IPJ Timis, dupa ce a reclamat faptul ca, in perioada in care a fost retinut in arestul din curtea inspectoratului, a contactat o forma usoara de scabie. Adica, raie, in limbaj popular.

Fostul politist s-a adresat instantelor de judecata si, cu ajutorul textelor din presa si a certificatelor medicale obtinute in 2016, in perioada arestului preventiv, a reusit sa obtina o prima victorie in acest proces de daune.

Astfel, Judecatoria Timisoara a decis sa admita in parte cererea fostului politist si sa oblige IPJ Timis, in solidar cu IGPR si MAI, sa-i plateasca suma de 12.000 de lei, reprezentand daune morale.

Judecatorul care a solutionat dosarul 17600/325/2018 a respins exceptia prescriptiei invocate de IPJ Timis si, mai mult, a obligat angajatorul si la plata dobanzilor legale pana la plata efectiva a sumei datorate.

“Conditiilor precare de igiena din celula mi-au provocat o reactie alergica si am fost transportat la spital. Contactasem o forma usoara de scabie. Aceleasi afectiuni le-a reclamat un alt detinut din Arestul Politiei Timis, Darius Oprea.

Voi discuta cu un avocat pentru chema in judecata Politia Romana, asa cum au procedat si politistii din Bistrita, care au castigat procesele de daune”, ne-a declarat Ovidiu Gitan, inainte de a se adresa instantei cu cererea de despagubire.

Atat IPJ Timis, IGPR si MAI, cat si fostul agent, Ovidiu Gitan, au declarat apel, care abia a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Timis.

In timp ce paratii invoca, din nou, prescriptia dreptului la actiune, Ovidiu Gitan reclama cuantumul prea mic al daunelor stabilite de instanta, in raport cu suferinta sa fizica, in conditiile in care a solicitat 10.000 de euro.

Petentul a aratat ca, in noiembrie 2017, Tribunalul Cluj a obligat MAI sa-i plateasca fostului sef al Politiei Nasaud, inspectorul principal Leon Closca, daune de 22.500 de lei, dupa ce acesta a reclamat faptul ca, intr-o perioada de sase luni, cat a fost retinut in arest preventiv, s-a imbolnavit de la muscaturile de plosnite care ieseau din peretii celulei. (G.I.)

One Response to Scabie in Arestul IPJ Timis! Un fost politist de la Sectia 1 a obtinut daune de 12.000 de lei, dupa ce a dovedit in instanta ca s-a imbolnavit din cauza conditiilor de igiena precare din perioada arestului preventiv

  1. Stoicanescu&Bilă&un petec😉 says:

    Da are dreptate,este totul adevărat !

Leave a Reply

%d bloggers like this: