BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

EXCLUSIV. Dosarul in care procurorul timisorean Ciprian Dorobantu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare, repus pe rol. Judecatorii Inaltei Curti solicita noi dovezi privind modul in care medicii legisti au estimat retroactiv alcoolemia magistratului

Solutie nesperata obtinuta de procurorul timisorean Ciprian Dorobantu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

Magistratii Inaltei Curti au decis, la ultimul termen de judecata, sa repuna cauza pe rol, pentru a obtine noi dovezi ale modului in care medicii legisti au estimat retroactiv alcoolemia magistratului, in conditiile in care acesta nu a fost prins in trafic, la volan, sub influenta alcolului, ci a fost ridicat de acasa si condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

“Repune cauza pe rol in vederea solicitarii avizului Comisiei Superioare Medico-Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” Bucuresti cu privire la raportul de expertiza medico-legala nr.10/A12 din 04.01.2017 si suplimentul aceluiasi raport de expertiza din data de 30.01.2017, intocmite de Institutul de Medicina Legala Timisoara si raportul de expertiza medico-legala nr. 201/22.02.2017 privind estimarea retroactiva a alcoolemiei intocmit de catre Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” Bucuresti”, au decis judecatorii care trebuie sa solutioneze apelul inculpatului, dar si pe cel al procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Oradea, care au intocmit rechizitoriul.

Conform referatului de trimitere in judecata, “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15 – 15,20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”.

Deocamdata, Ciprian Dorobantu este suspendat din profesie, insa in cazul unei achitari va reveni in activitate, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. Urmatorul termen de judecata, cu citarea inculpatului si instiintarea aparatorului ales, in data de 20 septembrie 2019. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: