BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

EXCLUSIV. Dosarul in care procurorul timisorean Ciprian Dorobantu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare, repus pe rol. Judecatorii Inaltei Curti solicita noi dovezi privind modul in care medicii legisti au estimat retroactiv alcoolemia magistratului

Solutie nesperata obtinuta de procurorul timisorean Ciprian Dorobantu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

Magistratii Inaltei Curti au decis, la ultimul termen de judecata, sa repuna cauza pe rol, pentru a obtine noi dovezi ale modului in care medicii legisti au estimat retroactiv alcoolemia magistratului, in conditiile in care acesta nu a fost prins in trafic, la volan, sub influenta alcolului, ci a fost ridicat de acasa si condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

“Repune cauza pe rol in vederea solicitarii avizului Comisiei Superioare Medico-Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” Bucuresti cu privire la raportul de expertiza medico-legala nr.10/A12 din 04.01.2017 si suplimentul aceluiasi raport de expertiza din data de 30.01.2017, intocmite de Institutul de Medicina Legala Timisoara si raportul de expertiza medico-legala nr. 201/22.02.2017 privind estimarea retroactiva a alcoolemiei intocmit de catre Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” Bucuresti”, au decis judecatorii care trebuie sa solutioneze apelul inculpatului, dar si pe cel al procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Oradea, care au intocmit rechizitoriul.

Conform referatului de trimitere in judecata, “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15 – 15,20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”.

Deocamdata, Ciprian Dorobantu este suspendat din profesie, insa in cazul unei achitari va reveni in activitate, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. Urmatorul termen de judecata, cu citarea inculpatului si instiintarea aparatorului ales, in data de 20 septembrie 2019. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: