LIVE! Procuroarea timisoreana Alina Mirea risca sanctiuni disciplinare si contraventionale, dupa ce a transmis pe Facebook un recital folcloric sustinut la volanul unui autoturism aflat in mers

Un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis risca cercetarea disciplinara din partea Inspectiei Judiciare, dar si sanctiuni contraventionale prevazuta de Codul Rutier, in urma postarii pe Facebook a doua filmulete, in care apare dand un adevarat recital din folclorul maramuresean, in timp ce se afla la volan.


Dupa o zi de vis petrecuta alaturi de persoane dragi, dupa cum apare mentionat pe ecranul telefonul cu care-si filmeaza transmisiunea live, Alina Mirea aplauda frenetic in ritmul muzicii, luand mainile de pe volanul autoturismul aflat in mers, in timp ce, pe locul din drepta, sta o fetita a carei varsta nu pare sa depaseasca 10 ani.  

Imaginile postate pe pagina de Facebook a procurorului sunt datate 7 iunie, dar pot fi vazute doar de prieteni. Cel putin doua dintre ipostazele in care apare procuror contravin prevederilor Codului Rutier, mai noteaza sursa citata.

Este vorba despre faptul ca, pe distante mari si cu autoturismul in miscare, Mirea conduce fara sa aiba mainile pe volanul autoturismului, punand astfel in pericol atat viata sa, cat si a fetei aflate pe locul din dreapta, iar fata nu indeplineste conditiile impuse de legislatia in viagoare pentru a se afla pe acel loc.

Procurorul Alina Mirela Mirea nu risca doar eventuale sanctiuni contraventionale, ci si o cercetare disciplinara pentru „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Ulterior aparitiei in presa a inregistrarilor video publicare pe Facebook, procurorul Alina Mirea si-a dezactivat contul de Facebook.

Mirea are o vechime de aproape 20 de ani in magistratura, iar printre anchetele pe care le coordoneaza, in prezent, se afla si cea din dosarul 789/P/2018, in care directorul Filarmonicii Timisoara, Ioan Garboni, este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, conflict de interese si fals. (Vlad Enciu)

2 thoughts on “LIVE! Procuroarea timisoreana Alina Mirea risca sanctiuni disciplinare si contraventionale, dupa ce a transmis pe Facebook un recital folcloric sustinut la volanul unui autoturism aflat in mers

  1. Asta este procuroarea care a clasat plangerea mea impotriva tiganilor Carpaci cind m-au lovit in anul 2009 pe strada. A motivat ordonanta astfel “Partea vatamata (adica eu )a intrat noaptea in casa tiganilor si i-a batut motiv pentru care acestia s-au aparat lovind-o.”
    Ulterior, prin anul 2013, judecatorul Gheorghisan , adica cel care in urma cu 5 ani a fost incendiat de sotul procuroarei Buculea( la acea vreme amanta judecatorului) a validat ordonanta procuroarei Mirea Alina.

  2. Bine, când salariul dnei procuror este de 20000 LEI+ pe lună cred și eu că are motive de bucurie. Dar na să nu fim răi poate că dna procuror era în concediu… Cât despre infracțiunea de lovire probabil că nici dna procuror Mirea nu ar fost prea bucuroasă dacă vreun țigan i-ar fi fu…tut un dos de palmă și apoi se dădea clasare. Cine știe, poate dna procuror este o fire mai veselă.

Leave a Reply