Carnagiu la un spital de psihiatrie din Buzau! Un barbat internat voluntar in urma cu doua zile a omorat 4 pacienti si a ranit grav alti 9

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca, judetul Buzau, a omorat, in noaptea de sambata spre duminica, patru pacienti si a ranit alti noua cu un stativ de perfuzie, potrivit Agerpres.


Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Buzau, comisar sef Laurentiu Pantazi, unul dintre pacienti a intrat cu un stativ de perfuzii in doua dintre saloane si a atacat pacientii, atacul soldandu-se cu patru morti si noua raniti grav, cateva victime avand traumatisme cranio-cerebrale.

Agresorul are 38 de ani si este din comuna Sageata, judetul Buzau, fiind fara ocupatie. El s-a internat voluntar, cu sevraj etilic, in cursul zilei de joi. Dupa producerea atacului, a incercat sa fuga si a fost imobilizat de un politist, aflat in unitatea medicala pentru internarea unui alt pacient.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Sapoca, Viorica Mihalascu, a declarat, la Antena 3, ca atacul s-a produs in jurul orei 3,30, in urma unui episod psihotic acut suferit de barbatul agresiv, acesta atacandu-i mai intai pe colegii de salon si apoi pe pacientele aflate intr-un salon alaturat.

Conform sursei citate, au fost inregistrate in total 13 victime, dintre care trei au decedat in spitalul din Sapoca, iar a patra a decedat dupa ce a fost transportata la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Buzau, avand un traumatism cranio-cerebral grav. De asemenea, alti trei raniti sunt cu traumatisme cranio-cerebrale majore, iar sase au cu traumatisme cranio-faciale minore.

“El era interant intr-un salon cu regim de supraveghere normal, simptomele pe care le-a aratat nu prevedeau nenorocirea care avea sa se intample”, a afirmat Viorica Mihalascu.

Potrivit unor surse judiciare, carnagiul a avut loc in saloanele 208 si 209 ale Spitalului din Sapoca. unde se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat, neavand, astfel, nicio sansa sa se apere.

Directoarea unitatii medicale din Sapoca a mai mentionat ca “totul s-a petrecut in mai putin de un minut, foarte repede”, iar la momentul respectiv in sectia respectiva se mai aflau trei infirmiere. “Personalul medical nu a apucat sa intervina”, a mai precizat Mihalascu.

Dosarul cazului a fost deschis la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau. Criminalul nu a fost inca audiat, fiind in spital, sedat, sub tratament și paza, au declarat reprezentanții Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau.

Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta  Sapoca (judetul Buzau) a cheltuit luna trecuta 5,92 milioane lei, din care, aproximativ 5 milioane lei,  pentru salarii si contributii aferente salariilor și aproape 920.000 lei pentru alimente, medicamente, utilitati si altele, noteaza Supervizor.ro.

Spitalul raporteaza 830 de paturi  peste 16.000 investigatii de laborator efectuate lunar, care apar in prezentarea de pe net (AICI).

Declaratiile de avere ale personalului care are obligatia de a depune astfel de documente nu sunt postate pe site, cica rubrica e in constructie.

Totusi, exista o categorie numita “Venituri salariale lunare”, de unde aflam lefurile personalului – in sume nete (din luna mai, ultima actualizare), nu nominal, ci pe baza functiilor detinute. De exemplu:

Medic primar (Psihiatrie I – acuti) – 18.353 lei si 18.064 lei
Director medical – 16.995 lei
Manager – 15.976 lei

Sunt peste 700 de pozitii active, mai noteaza Supervizor, de unde se intelege ca la aceasta unitate medicala lucreaza peste 700 de persoane. Sau, poate mai corect spus, acest spital plateste salarii pentru peste 700 de persoane. (V.E.)

Leave a Reply