Judecatorul Cristi Danilet, o piedica in calea Danei Girbovan catre fotoliul de ministru al Justitie. “Cand primesti telefoane si negociezi functii, cum poti sa pretinzi ca esti magistrat independent?”

Judecatorul Cristi Danilet, fost membru al CSM, actual magistrat al Tribunalului Cluj, incearca din rasputeri sa impiedice numirea colegei sale, Dana Girbovan, de la Curtea de Apel Cluj-Napoca, in functia de ministru al Justitiei.


Ce nu-i convine acestui Don Quijote al sistemului judiciar, un magistrat din Bucovina, actual judecator la Tribunalul Cluj, care, in ultimii ani, dupa ce a plecat din CSM, este contra, cam, la orice nu-i convine mentoritei sale, Monica Macovei.

Iata postarea sa apocaliptica de pe Facebook.

„Pun niste intrebari la care tot eu raspund:

– daca nu ai condus o institutie sau macar un departament al unei institutii in viata ta, cum ai putea conduce un minister?

– daca ai dat examen din dreptul familiei si rezolvi litigii de munca, cum ai putea sa conduci lupta impotriva coruptiei si traficului de persoane?

– daca de doua ori colegii magistrati te-au respins cand ai candidat ca membru CSM, cum poti sa mai spui ca reprezinti interesele magistratilor?

– cand mai ai 7 ani pana sa iti inchei oficial cariera de magistrat, oare cum poti sa dai cu piciorul la asta pentru un post politic de cel mult 1 an?

– cand tu urmaresti ocuparea unui post politic in stat, cum poti sa conduci timp de ani de zile o asociatie de magistrati care are in statut prevederi vizand separarea de politic?

– cand tu refuzi sa spui cati membri are ONG-ul din care faci parte, cum ai putea sa conduci un minister care va trebui sa fie exemplu de respectare a legii informatiilor publice si a celei privind transparenta decizionala?

– cand afirmi ca magistratii ar putea fi acoperiti si ca declaratiile lor anuale si autentice sunt insuficiente, reprosand membrilor CSM ca nu dezvaluie informatii clasificate, cum ai putea face parte din CSAT unde se folosesc doar asemenea informatii?

– cand ai criticat organisme europene si ai negat caracterul obligatoriu al angajamentelor internationale, cum vei putea da ochii cu expertii europeni si sa pui in aplicare continutul MCV?

– cand o televiziune e patronata de un condamnat penal care duce o cruciada antimagistrati si antijustitie, cum poti aparea acolo si accepta sa fii sustinuta de acel trust de presa?

– cand ai sustinut legi antijustitie, impotriva avizului negativ al CSM si a opiniei a 4000 de magistrati asumata individual plus a 500 de adunari generale ale instantelor si parchetelor, cum ai putea (cel putin) sa prezervi reforma justitiei?

– cand primesti telefoane de la oameni politici din conducerea statului si negociezi functii, cum mai poti sa pretinzi ca esti magistrat independent?

– cand ti se ofera un post politic in sedinta de partid, cum poti sa crezi ca vei avea independenta ca ministru?

Insa accept ca traim in tara tuturor posibilitatilor, asa ca raspund tot eu: “Pentru ca pot!”” (V.E.)

Leave a Reply