BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Procuroarea Adina Florea, a fi sau a nu fi instalata la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Ministrul Justitiei a cerut CSM sa amane votul pentru validarea sefului SIIJ

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, anunta ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), nu poate functiona legal si face apel la CSM sa ia act de concluziile expertilor GRECO si MCV.

“Este primul plen dupa o lunga perioada cu o agenda bogata, cu subiecte extrem de interesante pentru functionarea justitiei. Cunoasteti parerea mea personala.

In urma cu ceva vreme, eu am instituit un grup de lucru in care am cerut un punct de vedere de la institutiile de specialitate, care au cuprins recomandari GRECO, comisiei MCV. Sunt doua concluzii preliminare, niciuna nu sustine functionarea SIIJ.

Eu cred ca este obligatia CSM sa tina cont de aceste concluzii. Am primit mii sii mii de mesaje in baza carora oamenii si-au exprimat punctele de vedere”, a declarat Ana Birchall.

De asemenea, si Asociatia „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor” (AMASP) cere CSM, printr-un comunicat, sa amane votul programat, azi, pentru validarea Adinei Florea ca sef al Sectiei speciale pentru investigarea magistratilor pana cand Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) va pronunta o decizie in dosarul in care verifica legalitatea infiintarii acestei sectii controversate din sistemul judiciar romanesc. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: