BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Medic spagar retinut de procurorii DNA, dupa ce a luat mita de la 61 de persoane pentru a le scoate la pensie sub pretextul invaliditatii

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 17 septembrie 2019, a inculpatului Faur Alexandru (foto 1), medic in cadrul Cabinetului de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca Cluj, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata.

In acelasi dosar, oamenii legii au mai retinut-o pe Calman Aurica (foto 2), intermediarul spagilor, sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si trafic de influenta, ambele in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada aprilie 2019 – septembrie 2019, persoana inculpata in cauza a pretins si a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse intre 1.000 – 1.500 lei pentru a le ajuta sa obtina pensii de invaliditate in conditiile in care, in mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (in jur de 300 – 400 lei) medicului Faur Alexandru care, prin incalcarea atributiilor de serviciu privind incadrarea unei persoane in grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate si la eliberarea deciziilor asupra capacitatii de munca pentru cele 61 de persoane.

In acelasi context, la data 16 septembrie 2019, inculpata a primit de la o persoana suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remisi medicului Faur Alexandru, in cabinetul sau, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

La data de 17 septembrie 2019, inculpata a fost prezentata Tribunalului Cluj care a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Fata de inculpatul Faur Alexandru, procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar, pe 60 de zile, incepand cu data de 18 septembrie 2019.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: