Amenzi uriase aplicate romanilor pe soselele din Ungaria. Soferul unui trailer care transporta mai multe masini, sanctiune de 6.000 de euro

Politistii din Ungaria (Magyar Rendorseg) au oprit pentru verificare, in urma cu cateva zile, apropierea granitei cu Romania, un trailer romanesc care tracta mai multe autoturisme.


Dupa verificarea documentelor, oamenii legii din tara vecina au descoperit o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat o amenda uriasa.

Soferul trailerului a fost oprit pe Drumul National 4. Autoritatile ungare au descoperit ca barbatul cu cetatenie romana si moldoveneasca nu doar ca nu detinea categoria potrivita pentru a conduce un asemenea vehicul, dar trailerul era supraincarcat cu aproape doua tone si nu avea nici tahograf.

Autovehiculul a fost imobilizat, iar soferul a fost amendat cu 2 milioane de forinti, echivalentul a 6.000 de euro.

Un alt sofer din Cluj Napoca a fost oprit saptamana trecuta pe autostrada spre Budapesta. A fost surprins cu peste 200 de kilometri la ora si a fost amendat cu 150.000 de forinti. Politistii unguri au in dotare radare inteligente, panoramice, denumite „365 Szupertrafffipax”. (V.E.)

 

Leave a Reply