PERCHEZITII. Procurorii DIICOT au descoperit o cultura outdoor de cannabis, in care plantele aveau si 2,5 metri inaltime

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Mehedinti, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova si SCCO Mehedinti, au efectuat, azi-dimineata, un numar de opt perchezitii domiciliare pe raza teritoriala a judetului Mehedinti.


Descinderea politistilor a avut loc la locuintele a sapte suspecti, cu varste cuprinse intre 15 si 45 ani, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc in vederea consumului propriu.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, pe raza comunei Eselnita, judetul Mehedinti, a fost constituit un grup infractional organizat, ai carui membrii au actionat, in mod coordonat, in ceea ce priveste infiintarea unei culturi de plante de cannabis, in vederea obtinerii din aceasta, dupa recoltare si prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma sa fie comercializat.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate, a fost identificata o cultura outdoor de cannabis, constituita din plante aflate in diferite stadii de dezvoltare, cu o inaltime de aproximativ 2,5 metri, muguri de canabis proaspat culesi, aflati in diferite stadii de uscare, 12 telefoane mobile, precum si diferite echipamente necesare cultivarii.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca, plantatia de cannabis a fost cultivata in luna mai 2019, membrii gruparii ocupandu-se de ingrijirea si recoltarea acesteia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinti urmeaza sa fie aduse, in vederea audierii, un numar de 7 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul lucratorilor din cadrul S.A.S. – I.P.J. Mehedinti si cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinti. (V.E.)

 

Leave a Reply