SOCANT. Liderul Pro Romania, Victor Ponta a anuntat ca vrea sa readuca PSD la guvernare, insa fara Viorica Dancila. “Am doua sau trei propuneri de premier, pentru un nou guvern de stanga!”

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a facut o declaratie incendiara, imediat dupa adoptarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila.


El a anuntat ca va propune colegilor din PSD sa refaca majoritatea de stanga, fara Viorica Dancila, mentionand ca are doua sau trei propuneri de premier, care nu au carnet de partid.

“Au semnat motiunea de cenzura 26 de parlamentari Pro Romania si au votat 31. Asa am inteles noi sa punem umarul la caderea Guvernului Dancila”, a dezvaluit Ponta.

In opinia sa, PSD, cu 220 de parlamentari, si Pro Romania, cu 31, ar reusi sa faca o majoritate in parlament si, in consecinta, sa formeze un guvern de stanga.

Ponta a precizat ca, daca se va forma un guvern PNL-USR, Pro Romania va fi tot in Opozitie, de unde o sa ajute sau o sa critice.

“O sa fac o propunere oficiala catre toti fostii mei colegi de la PSD sa refacem o majoritate fara Dancila, Fifor si altii. Propunerea de premier o discutam chiar incepand din aceasta dupa-amiaza. Sa fie un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro Romania, ca sunt orgolii mari, dar pe care il cunoastem, il sustinem toti si din PSD si din Pro Romania. Este un om care a muncit in guverne.

PSD nu ar accepta pe cineva de la Pro Romania, iar despre mine nu poate fi vorba. Important este ca, pana la alegeri, am putea avea o majoritate de stanga, care sa faca ce nu s-a facut din 2016, pentru ca nu a vrut Dragnea, Dancila etc. Daca nu, daca face Guvernul PNL cu USR si cu PMP si cu cine o mai face, pe noi sa nu se bazeze”, a anuntat Victor Ponta.

Intrebat daca Pro Romania si ALDE nu vor sustine o guvernare PNL, Ponta a spus ca poate sa vorbeasca doar despre Pro Romania si nu a vrut sa dezvaluie propunerea pentru functia de premier pe care o va face. “Nu pot sa vorbesc despre ALDE, care au drumul lor! Dar, noi, vom ramane in Opozitie”. (Mara Ion)

 

Leave a Reply