Interlopul din Timisoara care a amenintat doi soti ca-i va taia “pe la jumate”, daca nu-i platesc 5.000 de euro, trimis dupa gratii

Curtea de Apel Timisoara a decis, la termenul de astazi, ca Bogdan Tirca, un violent interlop din Timisoara, sa mearga la inchisoare pentru o perioada de 3 ani si patru luni, fiind gasit vinovat de amenintare si santaj. Instanta de apel a respins atat contestatia infractorului, cat si pe cea a victimelor, confirmand sentinta pronuntata la fond.


“Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Tirca Bogdan Vladut si partile civile Barbut Vasile si Barbut Felicia Dorina, impotriva sentintei penale nr. 2350, din data de 03 iulie 2019, pronuntata de Judecatoria Timisoara. Constata incetata de drept masura controlului judiciar fata de Tirca Bogdan Vladut. Definitiva.”, se mentioneaza in minuta deciziei Curtii de Apel Timisoara.

In urma acestui verdict previzibil, interlopul trebuie sa se rezinte la politie pentru a fi condus la Penitenciarul Timisoara.

“Instanta de apel a mentinut sentinta Judecatoriei Timisoara, iar Tirca va pleca dupa gratii. S-a facut dreptate unor oameni terorizati de acest interlop periculos, care s-a crezut mai presus de lege”, ne-a comunicat avocatul Florin Kovacs, aparatorul victimelor.

De remarcat ca, intr-o prima faza, in martie 2018, procurorul Loredana Macrea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a ignorat toate dovezile care-l vizau pe Tirca in cazul agresarii violente a celor doi soti si a clasat dosarul. Ulterior, dupa scandalul iscat in jurul acestui dosar, mai cu seama ca interlopul a continuat sa terorizeze familia Barbut, cercetarile in acest dosar au fost redeschise, iar procuroarea Loredana Macrea a fost mutata la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare.

Conform rechizitoriului, in zilele de 5,6,12 si 17 mai 2016, Tirca Bogdan-Vladut i-a contactat telefonic pe Barbut Felicia si Barbut Vasile, partile vatamate care au sesizat politia si parchetul, ocazii cu care le-a solicitat suma de 5.000 de euro si le-a adresat amenintari cu moartea, respectiv ca “ii va taia de la jumatate”, “le va face felul”, “ii va taia in bucati si ii va da la caini”, daca nu ii inmaneaza banii.

Pentru a le spori temerea, agresorul le-a pus in vedere ca lui nu-i poate face nimeni nimic, nici politia, nici procuratura. La un moment dat, in cursul unei discutii cu Felicia Barbut, inregistrata de partea vatamata si pusa la dispozitia procurorului, Bogdan Tirca spune ca a primit 10.000 de euro de la anumite persoane pentru a exercita acte de violenta asupra sa si a sotului sau, avertizand-o sa-si lase copilul minor in grija la cineva, la vreo vecina, pentru a nu vedea cum ii omoara.

Interlopul nu doar ca a proferat amenintari cu moartea, ci a contactat mai multe persoane din tara, de pe o cartela telefonica prepay, carora le-a cerut sa se deplaseze la Timisoara pentru a rezolve treaba, in schimbul unor onorarii in cuantum de 500 de euro.

Astfel, in 10.05.2018, ora 22,14, Bogdan Tirca apeleaza un numar de telefon localizat in Caras-Severin, care apartine unui anume Cristian Frunza, caruia ii propune sa vina la Timisoara, pentru ca “nu se murdareste degeaba”. Reitereaza invitatia in zilele de 17 si 20 mai, iar in cele din urma acesta ii promite ca va veni vineri-sambata si pana duminica “il rezolva”.

Varianta cautarii unor mercenari care sa-i agreseze pe sotii Barbut este confirmata si de martorul Kato Cristian, din Craiova, cu loc de munca in Caransebes, care a declarat in fata procurorului ca Bogdan Tirca l-a contactat si i-a oferit 200 de euro pentru a veni la Timisoara sa bata pe cineva.

Potrivit declaratiei persoanei vatamate Barbut Felicia, aceasta ar fi avut o relatie de scurta durata cu Bogdan Tirca, iar dupa ce s-au despartit acesta i-a solicitat suma de 2.500 de euro pentru a nu o mai cauta. (G.I.)

Leave a Reply