Targ de joburi, la Timisoara! Peste 70 de companii de renume, in asteptarea candidatilor cu orice nivel de experienta pentru a le prezenta 3000 de oportunitati de cariera

O noua editie a celui mai mare targ de joburi din vestul tarii, “Angajatori de TOP”, va avea loc la Timisoara, in zilele de 18 si 19 octombrie, intre orele 10 – 17, fiind gazduita de Centrul Regional de Afaceri.


Cele 70 de companii prezente la targul de joburi, editia cu numarul 15, sunt pregatite sa intampine candidati cu orice nivel de experienta (fie ca acestia sunt profesionisti, persoane cu experienta middle-level, entry-level sau studenti) si aduc in atentia lor 3.000 de oportunitati de cariera.

Candidatii care se hotarasc sa viziteze Orasul Joburilor, trebuie sa se inscrie pe Hipo.ro, in sectiunea dedicata evenimentului, sa-si actualizeze CV-ul si sa il descarce in format Barcode pe telefon. Cu ajutorul CV-ului Barcode vor putea aplica la joburile de care sunt interesati.

Orasul Joburilor isi deschide portile, in acest weekend, si le propune vizitatorilor un city break care ii vor aduce mai aproape de jobul mult dorit.

Candidatii interesati de dezvoltarea profesionala si personala au ocazia sa participe la o serie de workshopuri de cariera. Printre companiile partenere se numara: Coca-Cola HBC Romania, Varroc-Elba Electronics, Kimball Electronics, Deltatel, alaturi de care vor fi prezenti si speakeri locali precum: Adelina Rosca, Toma Grozavescu, Oana Joumah, Dan Maranduc, Nicoleta Nedelea, acestia detinand vaste cunostinte in public speaking, time management, consiliere in cariera, leadership, etc.

Seniorii si juniorii din industria tech, se intalnesc, toamna aceasta, in cadrul unei noi editii TechTalks – eveniment dedicat in exclusivitate comunitatii IT din Timisoara.

Evenimentul pune accent pe transmiterea unui continut de calitate, crearea unui cadru practic si interactiv care sa faciliteze abordarea deschisa in cadrul sesiunilor tehnice, cat si initiative ale participantilor de a genera noi idei.

Parte din experienta TechTalks vor fi atat speakeri internationali precum: DR. Boris Baginski – Director Tehnologie Atoss Software, Vladimir Grinenko – Leader of BEM platform, Nikola Zahariev – Senior Manager in cadrul Visteon, Ali Baghchehsara – Manager in cadrul companiei LISA, dar si speakeri locali: Tudor Nicosevici – Head of ADAS Advanced Engineering @ Continental, Andrei Paun – Delivery Manager @ Cognizant Softvison,  Ciprian Iancu si Dorin Gligor – reprezentanti Virtual7, Bogdan Niculeasa – Consultant Dezvoltare @SAP, Alexandru Stoicuta – Technical Lead @123FormBuilder, Cristian Vesa – Domain Group Leader @Hella si Sabina Catana – Senior Software Engineer @Wipro Technologies.

Juniorii pasionati de IT, vor avea sansa sa se implice in cadrul unor workshopuri practice alaturi de compania Atos, care va vorbi despre “Marketing in the Age of Automation, Big Data & Cloud”, si Hella, unde vor fi indentificate “Provocarile in Managementul de Produs”.

Inscrierea pentru keynote-urile tehnice, workshopurile IT sau workshopurile de cariera se face individual pe Hipo.ro, iar persoanele interesate sunt invitate sa-si rezerve cat mai repede un loc in sala, intrucat numarul de locuri este limitat.

Ce companii ofera cele mai multe oportunitati de cariera in aceasta toamna la Angajatori de TOP Timisoara?

Angajatorii au pregatit pentru aceasta toamna oportunitati de cariera in domenii variate: IT&C, Inginerie, Achizitii-Logistica, Productie, Customer-Support-Client Service, Contabilitate-Finante, Controlul Calitatii, Vanzari, Marketing&PR, Resurse umane etc. Peste 55% din companiile care au participat la studiul organizatorilor sustin ca au deschise pozitii de middle management pentru aceasta toamna. Tinerii la inceput de drum sunt de asemenea in atentia angajatorilor, astfel 36% dintre companii ofera programe de internship, 31% au deschise stagii de practica pentru studenti, iar mai mult de 18% dintre companii au disponibile si programe de trainee.

Conform rezultatelor studiului, companii cu renume prezente la targ au planuri importante de recrutare pentru candidatii, din aceasta toamna, de la Timisoara. Printre acestea se numara: Deltatel, Continental, Nokia, Cognizant Softvision, MAHLE, Flex Romania, Helpline Romania, Kimball Electronics, Valeo Lighting Injection, InSites Consulting, Selgros Cash&Carry etc. Companiile care au decis sa se alature targului Angajatori de TOP Timisoara pentru prima data sunt: Varroc-Elba Electronics, Webasto, Cognizant Softvision, Selgros Cash&Carry si Cupio.

“In prezent avem 85 de posturi deschise pe proiecte locale, nationale si internationale pentru persoane interesate sa activeze in domeniul telecomunicatiilor. Pentru majoritatea proiectelor suntem in cautare de colegi care sa vorbeasca conversational limba engleza si/sau franceza, experienta anterioara nefiind necesara, noi avand un program complex de training in care angajatii sunt pregatiti 6 saptamani inainte de a fi trimisi pe proiecte. Avem si proiecte unde cautam si specialisti cu experienta in domeniul telecom si cunostinte despre diverse tehnologii de lucru”, a precizat Marinela Bucurenciu, HR Business Partner, Deltatel.

Interactiunea directa cu reprezentantii companiilor le ofera un mare plus candidatilor care vor fi prezenti la Angajatori de TOP Timisoara in acest weekend, avand posibilitatea de a purta discutii one-to-one si de a afla insight-uri care le pot influenta traiectoria spre viitoarea cariera. Companiile sunt interesate de discutii directe cu candidatii pentru a identifica punctul lor de vedere privind latura profesionala. De asemenea atmosfera va fi destinsa, iar angajatorii pregatesc diverse activitati interactive, tombole, materiale personalizate si alte surprize ce vor fi dezvaluite in cadrul evenimentului.

”Anul acesta, la Angajatori de TOP, invitam candidatii sa cunoasca specialistii din Continental care le vor prezenta demonstratoare tehnice si le vor explica in ce poate consta viitorul lor job: head up display, instrumente de bord, senzori, bicicleta electrica si o masina de test. Ne dorim sa le prezentam diversitatea de oportunitati profesionale si a posibilitatilor de dezvoltare a carierei, precum si sa le aratam cum pot ei contribui in cadrul companiei noastre la o mobilitate sigura, confortabila si inteligenta si cum pot pune viitorul in miscare”, a anuntat si Andrea Erdei, Head of HR Continental Romania. (I.P.)

Leave a Reply