Un braconier din judetul Arad, gasit mort la marginea unei paduri. Acesta avea de ispasit 8 ani de inchisoare, dupa ce a impuscat un padurar

Valentin Tamas, braconierul care a care a tras cu o pusca de vanatoare, in plin, asupra unui padurar din judetul Arad, a fost descoperit mort la marginea padurii din zona localitatii Gurahont.


Acesta era cautat de sapte luni, de cand Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat la 8 ani de inchisoare pentru tentativa de omor.

In acelasi dosar, a mai fost condamnat la un an de inchisoare, pentru marturie mincinoasa, si Bodea Ioan Claudiu, in timp ce Surda Calin Stefan, acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a fost achitat.

Instanta a admis, in parte, si pretentiile civile formulate de padurarul impuscat si l-a obligat pe Tamas Valentin sa-i plateasca 50.000 euro cu titlu de daune morale si  10.000 lei cu titlu de daune materiale.

Purtatorul de cuvant al IPJ Arad, Claudia Iuga, a declarat ca, dupa ce o persoana a sunat la 112 pentru a anunta ca a descoperit o persoana decedata, politistii s-au deplasat in padurea din localitatea Gurahont, unde au constatat existenta unui cadavru, in stare avansata de putrefactie. Au fost prelevate probe ADN pentru identificarea persoanei, insa surse judiciare au dezvaluit ca barbatul gasit mort ar fi Valentin Tamas, dat in urmarire generala din luna martie. Din primele verificari, se pare ca acesta s-ar fi sinucis.

Reamintim ca, in martie 2017, doi braconieri surprinsi in padure, in apropierea cantonului silvic Brazi, din judetul Arad, au tras mai multe focuri de arma asupra padurarului, Sorin Jiva, ranindu-l grav in zona abdomenului si la nivelul coapselor.

Asupra victimei s-a tras atat in timp ce se afla la volanul autoturismului, in urmarirea braconierilor, cat si cand a coborat din vehicul. Braconierii au folosit munitie de tip „posuri”, cartuse interzise a se folosi la vanatoare. Unul dintre gloantele trase asupra padurarului au penetrat toracele si au atins plamanul, motiv pentru care medicii timisoreni au efectuat o interventie chirurgicala de urgenta pentru a salva viata pacientului. (Vlad Enciu)

Leave a Reply