O jurista din Timisoara, avansata intr-o functie importanta la nivel national. “Este o mare provocare profesionala pentru mine!”

Avansarea timisoreanului Florin Gagea in functia de inspector de stat sef la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), functie cu rang de secretar de stat, a fost urmata, la cateva zile, de o alta promovare intr-o functie centrala a unui specialist de la ISCTR Timis.


Este vorba despre jurista institutiei, care a acceptat propunerea noului inspector de stat sef de a fi numita in functia de director al Directiei Juridice din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

“Este o mare provocare profesionala pentru mine, dar vreau sa invat, sa fac tot ce pot din punct de vedere profesional pentru apararea drepturilor colegilor mei. De cand am venit aici, de trei saptamani, bucurestenii au stres juridic, pentru ca trebuie sa pregatim foarte bine dosarele aflate pe rolul instantelor. Nu ne permitem sa pierdem niciun proces”, ne-a transmis Diana Bujdei.

Cea mai importanta preocupare a noului inspector de stat sef, dar si a Directiei Juridice din cadrul ISCTR, in aceasta perioada, vizeaza promovarea unui proiect de hotarare de guvern, prin care ISCTR sa fie recunoscuta ca fiind institutie nationala cu rol de control.

Aceasta modificare a legislatiei in baza careia functioneaza ISCTR ar duce, automat, la o crestere salariala a celor aproape 500 de inspectori de trafic si alti functionari din controlul in transportul rutier din Romania.

“Nu este posibil ca un inspector cu vechime din sistem sa fie platit cu 3.000 de lei, iar la privat sa primeasca peste 2.000 de euro. In ritmul asta, in cativa ani, nu o sa mai avem cu cine lucra”, atragea atentia Florin Gagea, inca de la instalarea in functie… (G.I.)

Leave a Reply