Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, acuzat de fals in declaratii. Viorica Dancila a uitat sa-si treaca in declaratia de avere un ceas de aur

In plina campanie electorala pentru turul II al alegerilor prezidentiale, candidatul PSD la cea mai inalta functie in stat a comis o gafa colosala, care-i poate indeparta o parte din electorat, pe fondul deschiderii unui dosar penal.


S-a afisat la o adunare publica cu un ceas Cartier Ballon Bleu de aproape 20.000 de euro, torpilandu-si discursul despre oamenii saraci si cinstiti care cred in doctrina social-democratiei.

Aceasta gafa cu tenta penala a fost remarcata de liderul deputatilor PNL, Florin Roman, care a calculat ca valoarea ceasului de aur echivaleaza cu nu mai putin de 119 pensii, dar si ca nedeclararea unui bun in declaratia de avere constituie infractiunea de fals in declaratii.

“Viorica Dancila nu a trecut in declaratia de avere ceasul de aur, echivalentul a 119 pensii. Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Vasilica Dancila a incalcat legea prin faptul ca a omis sa treaca in declaratia de avere, ceasul Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 Karate. Valoarea de catalog a acestui ceas de lux, cu care doamna Dancila s-a afisat la conferinta de presa a PSD, dupa alegeri, este de 83.678 lei”, a scris Florin Roman pe Facebook.

El a atasat mai multe fotografii, printre care si una cu declaratia de avere a Vioricai Dancila.

La categoria bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, in declaratia de avere apar “bijuterii aur: inele, cercei, pandantive, bratari, brose”, dobandite in anul 2017 si a caror valoare estimata este de 5.000 de euro, conform documentului.

Nici urma de ceas. Valoarea in lei a celor declarate ajunge la 24.000, in niciun caz 83.678 de lei cat valoreaza ceasul de aur, dupa cum sustine liberalul.

Dancila nu pierde nici un prilej pentru a-si afisa opulenta. In afara broselor care au facut deliciul presei, al cerceilor cu diamante, extrem de scumpi pentru un roman care traieste din munca cinstita, doamna Dancila nu s-a sfiit sa-si etaleze ceasul de lux, placat in aur”, se mai arata in postarea online.

Deputatul ii reaminteste fostului premier ca falsul in declaratii este o infractiune prevazuta de Codul Penal.

“Ramane apoi ca doamna Dancila sa ne explice cum este sa plangi pe umarul pensionarilor si tu sa huzuresti in lux? Ceasul de aur al doamnei Dancila inseamna echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc multi din cei carora, candidatul PSD la prezidentiale le cere votul! Pai cum vine asta doamna Dancila?!”, mai noteaza Florin Roman. (Mara Ion)