Fabrica de biciclete in valoare de 30 milioane de euro, la Timisoara! Investitia italiana care va crea 750 locuri de munca a fost anuntata de Vincenzo Moderno, vicepresedintele CCIpR

Vincenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, a anuntat o investitie italiana extrem de spectaculoasa, de peste 30 milioane de euro, care va fi realizata, anul viitor, in Timisoara.


Este vorba despre o fabrica de biciclete, unde, in prima faza, vor lucra 750 de persoane. Aceasta va fi amplasata in Calea Sagului, cel mai probabil in zona industriala de pe marginea orasului, ocupata doar de firme italiene, zona supranumita si Mica Roma.

“Este vorba despre o fabrica de biciclete, a carei constructie va incepe, in martie, anul viitor. Pana in 2020 trebuie sa fie gata si va incepe productia, estimata la circa 1,5 milioane de biciclete pe an. Se vor crea peste 750 de locuri de munca, insa este posibil ca pe platforma industriala de langa fabrica italiana de biciclete sa vina si alti producatori de subansamble, din Vietnam, din Japonia, ceea ce va face ca, in final, numarul angajatilor sa ajunga la 3000. Inca nu stim ce branduri vor fi fabricate acolo, avem un contract cu Dechatlon, dar va fi un fel de Bicycle Valley. Este important ca pe fiecare bicicleta care va fi vanduta in Europa de Est va scrie Made in Romania”, a dezvaluit Vincenzo Moderno.

Acest anunt despre construirea fabricii de biciclete de la Timisoara a fost facut in cadrul unei conferinte de presa organizate de CCIA Timis, unde reprezentantul oamenilor de afaceri italieni din Romania a prezentat o serie de detalii despre Gala de Binefacere a antreprenorilor italieni, care va avea loc in 21 noiembrie, la Timisoara.

Pana in prezent si-au anuntat prezenta 375 de persoane, de la care s-au strans 22.000 de euro, insa se mai asteapta cateva mii de euro, care vor fi obtinute la tombola din timpul galei. Totodata, Monza Metropolitan Hospital din Bucuresti, a oferit 10.000 de euro prin servicii medicale in beneficiul persoanelor aflate in dificultate.

In acest an, beneficiarii donatiilor vor fi Fundatia Parada, din Bucuresti, Asociatia Il Giocattolo, din Anina – Bradet, Asociatia Curtea Culorilor, din Sarbova, si Asociatia Betty & Tessa, din Satu – Mic, de langa Lugoj. Invitat special in concert, solistul Costel Busuioc. (G.I.)

Leave a Reply