Omerta institutionala IPJ Timis – DGA Timis? Un fost ofiter de informatii arata cu degetul catre membrii unei familii de politisti, care ar trebui sa fie implicati activ in combaterea coruptiei din sistem

Comisarul de politie Vasile Dan, care o perioada activat in zona protectiei informative a cadrelor, la UM 0962, fosta Doi si un sfert, aflat in litigiu cu actuala conducere a IPJ Timis, a postat un nou text exploziv pe pagina sa de Facebook.


De aceasta data, Vasile Dan pune degetul acuzator pe membrii unei familii de politisti din Timisoara, sot si sotie, care, in opinia sa, in loc sa combata activ coruptia din functiile pe care le detin in sistem, “sustin cu brio coruptia in institutiile de stat”. Este vorba despre comisarul sef Aurel Scornea, inspector sef adjunct la IPJ Timis, si comisarul sef Mihaela Scornea, sefa DGA Timis (foto).

Nu stim daca aceste acuzatii sunt fondate, nu stim ce informatii confidentiale detine Vasile Dan din perioada petrecuta in serviciul secret al MAI, cert este ca, cel putin in ultima perioada, toate plangerile care vizeaza anumiti politisti, si care au fost depuse la DGA, au fost trimise spre solutionare la parchet. Dar, sa vedem ce spune Vasile Dan.

“La IPJ Timis, unul dintre adjunctii sef de inspectorat este Scornea Aurel. La DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Timis este Scornea Mihaela, sotia lui Scornea Aurel. Legal, pana la urma, nu cred ca ar fi vreo problema. Dar moral si functional, da.

Pe sotii Scornea ii cunosc personal, pe amandoi. Cititi si joviali. Ca oameni iti este drag sa stai de vorba cu ei. In schimb, ca si profesionisti, sustin cu brio coruptia in institutiile de stat, in loc sa o combata. Au distrus echilibrul si frontiera intre dreptate si hotie. Au permis sarpelui politic sa se incolaceasca grav pe spinarea institutiilor de forta si sa scuipe venin in coloana dreptatii, transformand totul intr-un catafalc grobian.

Sunt uneltele nedreptatii, ajunsi sa asiste la spectacolul grotesc al coruptiei, sa taca si sa se infrupte din avutul statului. Sa sustina penibilul si incompetenta. Sa ingenuncheze in fata celor ce trebuiau demult trimisi dupa gratii.

O fi fost fain cand, la ziua personala a sefului IPJ Timis, Petecel Alin, angajatii IPJ Timis, in timpul programului, platiti de catre stat, aranjau mese, pregateau mancare si serveau burtile nesatule a clasei politice? A reprezentantilor infractorilor ce faceau politica de cadre si batjocoreau ofiterii de polite sub nasul vostru? Buna mancarea, nu?

O fi fost fain cand Scornea Aurel si-a parcat masina personala in curtea IPJ Timis ca in mosia proprie si a folosit saptamani la rand Dusterul politiei, strict in interesul familiei, seara de seara fiind parcat in fata imobilului unde locuiesc, pe cheltuiala IPJ Timis? In situatia cand ne confruntam grav cu lipsa dotarii? Toti politistii am vazut asta!

Toate faptele astea sunt fapte de CORUPTIE la care noi toti am fost spectatori, iar voi beneficiari si impasibili. La cine sa reclame politistul comanda IPJ Timis? la DGA-SJA Timis?”, sunt intrebarile retorice care apar in textul asumat de comisarul Vasile Dan.

Ofiterul mai spune ca Transparency International l-a sustinut activ in demersurile mele si ca aceasta organizatie a definit coruptia ca fiind folosirea abuziva a puterii incredintate, fie in sectorul public, fie in cel privat, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Astfel, orice act al unei institutii sau autoritati care are drept consecinta provocarea unei daune interesului public, in scopul de a promova un interes/profit personal sau de grup poate fi calificat drept „corupt”.

“Simplul fapt ca o persoana investita cu exercitarea unor prerogative de putere publica se foloseste de pozitia sa pentru a obtine alte beneficii decat cele la care in mod legal este indreptatit poate fi incadrat in sfera coruptiei”, este concluzia incomodului ofiter la de la IPJ Timis. (G.I.)

6 thoughts on “Omerta institutionala IPJ Timis – DGA Timis? Un fost ofiter de informatii arata cu degetul catre membrii unei familii de politisti, care ar trebui sa fie implicati activ in combaterea coruptiei din sistem

  1. Domnule Dan Vasile, în ultima perioadă aveți treabă cu oricine și orice! Cine sunteți și de unde veniți? Ceva iese cu virgulă.
    Există două posibilități:
    1.Ori dumneavoastră aveți dreptate și toți ceilalți ( printre care și eu!) sunt “defecți”;
    2.Sau noi avem CEVA cu dumneavoastră pentru că aveți mari probleme?
    P.s. Mă aștept să scoateți flăcări pe nări!

  2. Malcoci Doinel la tine a devenit defect profesional pupatul șefilor în dos, toată cariera ta ai fost un pupincurist, măcar la pensie puteai sa dai dovada de demnitate

  3. Măi parșivule! Te ascunzi sub alt nume și ai caracter? Ești un zero! Fi bărbat nu cîrpă cum ai fost o viață! Dacă spui că sunt profesionist la pupat în cur, hai să-ți fac o lucrare că o să mă mai cauți!
    P.s Dacă ști atâtea lucruri de ce nu le-ai combătut până acum?
    Tăinuirea este, totuși, infracțiune!
    Deci sunt profesor la “limbi” și dacă vrei te pot ajuta- gratuit la o inițiere în tainele “adâncului”!

  4. Și câte nume mai ai?
    Acum câteva zile te chema Mircea Roșu și astăzi te numești Florin Kovacs!
    Știu că mâine te va “chema” cel cu furca!

  5. Te afunzi tot mai mult în penibil, pun capăt discuției din respect pentru prietenul nostru, nu doresc sa-i patez publicația cu commenturi care depășesc limita bunului simt, te iert cu aceste ieșiri

  6. @ Kovaci F nu am nevoie de iertarea ta, fără mine ați fost doar niște anonimi, pana sa apar eu la TV nu știa nimeni de voi. Dacă nu va țin la curent cu toate bârfele din IPJ TM iar o sa ajungeți niște anonimi.

Leave a Reply