Concurs national de programare, la Timisoara. Peste 300 de elevi si studenti pasionati de calculatoare participa la cea de-a XIII-a editie iTEC

Unul dintre cele mai importante concursuri nationale de programare, iTEC (IT Engineering Contest), o competitie organizata de Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare a UPT (Liga AC) in colaborare cu Facultatea de Automatica si Calculatoare si Universitatea Politehnica Timisoara, a fost lansat, astazi, la Timisoara.


Peste 300 de tineri din toata tara au venit sa-si testeze abilitatile de programare.

Concursul, adresat elevilor de liceu si studentilor pasionati de domeniul IT, este compus din 6 probe, si anume: Algoritmica, Game Development, Mobile Development, Web Development, Embedded Development si Graphic Design.

Participantii la probele de tip maraton (Game Development, Mobile Development, Web Development si  Embedded Development) au inceput concursul vineri, iar pana duminica, pe parcursul a aproximativ 48 de ore, trebuie sa realizeze un proiect conform cerintelor competitiei.

Probele de Algoritmica si Graphic Design vor avea loc sambata, in intervale orare diferite, pentru a oferi posibilitatea concurentilor sa participe la ambele probe, daca doresc.

Pe langa competitia efectiva participantii au ocazia sa invete lucruri noi, sa faca schimb de bune practici, sa primeasca sfaturi si sa cunoasca alti pasionati ai domeniului. Mai mult, numeroase surprize din partea organizatorilor ii vor asteapta la Timisoara.

Festivitatea de premiere va avea loc duminica, 24 noiembrie, ora 14,30, la IncubART Makerspace. (I.P.)

Leave a Reply