Isteria otravurilor cuprinde Timisoara! Un alt bloc de locatari a fost evacuat in aceasta seara, dupa ce la 112 s-a anuntat miros de insecticid

Stirile alarmiste din ultimile zile – dupa tragedia petrecuta in blocul de pe strada Miorita nr. 8, unde trei persoane au decedat in urma deratizarii cu o substanta otravitoare -, au provocat o adevarata isterie la nivelul populatiei, care raporteaza la 112 orice miros mai ciudat.


Astfel, in aceasta seara, in jurul orei 18,35, la numarul unic de urgenta 112 s-a primit un apel de la o persoana care locuieste intr-un imobil situat pe strada Inului nr. 4, in Calea Sagului, care a solicitat interventia autoritatilor pentru ca simte un miros puternic de insecticid.

A fost alertat imediat Detasamentul 2 Timisoara, pentru o prima interventie si evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim ajutor de la SMURD B si echipajul CBRN. Au fost evacuate un numar de 10 persoane, 5 adulti, 5 minori. Este vorba de scara unui bloc parter si 4 etaje cu un numar de 16 apartamente.

In urma detectiei cu echipajul CBRN nu s-au inregistrat valori de substante toxice pe aparatura de detectie. Sunt evacuate un numar de 10 persoane (5 adulti si 5 minori)”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

In prezent, la locul interventiei actioneaza 1 echipaj CBRN, o autospeciala de stingere, 1 echipaj de prim ajutor SMURD B, ofiterul de serviciu si 2 echipaje de politie.

Reamintim ca, dupa tragedia din Complexul Studentesc, in acest moment, mai sunt internate 3 persoane, dintre care 2 copii la Spitalul Louis Turcanu si un adult la Spitalul Judetean. Starea persoanelor internate este general buna. (Vlad Enciu)

UPDATE 1: La locul interventiei a ajuns o ambulanta SAJ tip C2, cu un medic, un microbuz ISU cu 16 locuri, echipaj CBRN, echipaj SMURD si o autospeciala de stingere. “In acest moment se efectueaza evaluarea medicala a persoanelor evacuate si va urma un eventual transport la spital, dupa caz. S-a ventilat spatiul imobilului cu motoventilatorele din dotare. Au fost anuntate cele doua UPU: Spitalul judetean- pentru adulti si UPU Spitalul de copii Louis turcanu – pentru copii, in cazul in care se va dispune transportarea persoanelor la spital”, transmite Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

UPDATE 2: “Toate forțele de interventie se retrag. Au fost evaluati medical toti cei 10 locatari. De asemenea, a fost efectuata detectia substante toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timis pe casa scarii si in toate apartamentele. Nu s-au identificat substante toxice periculoase.  Nicio persoana nu a fost transportata la spital, iar toti locatarii se intorc in apartamentele lor”, ne-a comunicat Elena Megherea la ora 20,36.

 

Leave a Reply