EXCLUSIV. Toata floarea cea vestita a judiciaristilor din Politia Timis, adunare de taina la un restaurant din oras! “Cine nu are trecut, nu va avea nici viitor!”

In timp ce in Politia Timis se instaleaza, treptat, dictatura comisarului sef Alin Petecel, care conduce discretionar inspectoratul, mazilind pe oricine i se impotriveste, aproape 100 de politisti pensionari si-au dat intalnire la o agapa tovaraseasca, pentru a se depana amintiri din perioada in care conducatorii din sistem se luptau cu infractorii, nu cu subalternii incomozi.


Este vorba despre generatiile de judiciaristi din Timis, incepand cu promotia 1964, profesionisti ai muncii de politie, care au iesit din sistem, la termen sau anticipat, poate si ca un protest temporal la amatorismul care a acaparat parghiile de comanda din aceasta institutie de autoritate publica.

“Este o prima intalnire. Ne bucuram ca sunt prezenti atat de multi colegi, cu care am impartit bune si rele intr-o perioada de tranzitie a politiei din Timis, scopul acestei intalniri fiind socializarea. Doar atat. Cu siguranta, acest eveniment organizat de fostii politisti, se va repeta”, ne-a declarat colonelul in rezerva Costel Roman, fostul sef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Timis.

Din meniul acestei reintalniri a fostilor profesionisti din Politia Timis, organizata la initiativa grupului operativ Mihai Ionescu, Ion Vinatu si Vasile Staicu, nu au lipsit mancarurile traditionale romanesti si muzica banateana live de calitate.

De remarcat faptul ca, la acest eveniment monden, nu a fost invitat niciun reprezentant activ al IPJ Timis. Nu stim care au fost subiectele cele mai aprig discutate la intalnirea de astazi, insa este de presupus ca o tema arzatoare dezbatuta de fostii politisti a fost calitatea actualului management de la varful politiei timisene.

De altfel, imediat dupa tragica disparitie a agentului Cristian Amariei, care a fost impuscat de un infractor periculos, Costel Roman facea un apel la actualii sefi din Politia Timis sa se foloseasca de experienta fostilor politisti de cariera, sa le ceara sfatul, pentru ca au solutionat sute de cazuri in carierele lor.

“Dragi prieteni, civili, militari, lucratori in rezerva: cine nu are trecut, nu va avea nici viitor. Mie nu mi-a fost rusine niciodata sa intreb pe cei mai experimentati decat mine, recomandati de valoarea rezultatelor lor, in anii cand doream sa acumulez stiinta muncii de politie si le aduc un omagiu si multumiri unor profesionisti de talia col. Deheleanu Ioan, col. Popovici Gelu, col. Coporan Vasile, mr. Avram – Omoruri, Judet, dar si multora dintre care foarte multi subofiteri de la care eu am avut ce invata si le multumesc. Meseria aceasta este foarte grea, dar acum nu mai aveti de ales, bravi tineri. Mergeti in onoare pana la capat si veti nutri o satisfactie”, spunea Roman intr-un mesaj postat la vremea respectiva pe retele de socializare.

Se pare ca aceasta recomandare nu a reusit sa clatine aroganta noilor conducatori, care se pare ca nu-i prea au la suflet pe meseriasii muncii de politie…

(G.I.)

One thought on “EXCLUSIV. Toata floarea cea vestita a judiciaristilor din Politia Timis, adunare de taina la un restaurant din oras! “Cine nu are trecut, nu va avea nici viitor!”

  1. Felicitări lor. Oameni de calitate și profesioniști exceptionali care, din păcate, sunt pe cale de disparitie

Leave a Reply