REZULTATE FINALE, alegeri prezidentiale 2019, Timis! Comuna natala a Patriarhului Daniel, singura circumscriptie electorala in care a castigat candidatul PSD. Klaus Iohannis, aproape 90 la suta, in Otelec

Klaus Iohannis a umilit, efectiv, candidatul PSD in Timis, castigand detasat alegerile prezidentiale. Viorica Dancila a iesit invingatoare intr-o singura comuna din cele aproape 100, cat numara Timisul.


Este vorba despre comuna Bara, care cuprinde si Dobresti, satul de bastina al Patriarhului Daniel, unde candidatul PSD a obtinut 59,92 % din voturi.

In rest, victorii pe linie ale actualului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, care a reusit sa obtina peste 80% din voturi in 13 localitati, recordul fiind stabilit de locuitorii din Otelec, care au pus stampila pe Iohannis intr-un procent covarsitor, respectiv 89,79%.

Potrivit rezultatelor finale oficiale prezentate de Biroul Electoral Judetean, Klaus Iohannis a castigat detasat in Timis, cu un procent de 76,32 la suta din voturile alegatorilor.

In Timis s-au prezentat la urne 344.435 de alegatori, din cei 624.922 inscrisi pe listele electorale permanente, ceea ce reprezinta un procesnt de 55,12 %.

In topul national al prezentei la vot, timisenii se claseaza pe locul patru, dupa Ilfov (68,57%), Cluj (62,06%) si Sibiu (58,13%).

In Timisoara, Iohannis a obtinut 78,30% din voturile valabil exprimate. Sectia cu cel mai mare procent de prezenta a fost cea de la Colegiul Ion Vidu, cu 283,39%, intrucat a fost sectia unde au votat, pe liste suplimentare, o parte dintre studentii rezidenti in Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply