SELFIE deMASCAT. Serviciul de Probatiune Timis, parte intr-un proiect ce vizeaza prevenirea comiterii de infractiuni in randul liceenilor

Serviciul de Probatiune Timis, Inspectoratul de Politie Judetean Timis precum si cu Asociatia pentru Promovarea Traditiilor si-au dat mana pentru a sprijini realizarea un interesant proiect cultural-educativ, initiat de initiat de Asociatia Culturala 360°.


Este vorba despre expozitia de afise „Ca un selfie dinauntru”, care are la baza lucrari realizate de liceeni si de persoane aflate sub supravegherea Serviciul de Probatiune Timis pe parcursul atelierelor de creatie sustinute de Diana Katharina si George Rosu.

„Selfie deMascat” vizeaza, pe de o parte, prevenirea comiterii de infractiuni in randul liceenilor si, pe de alta parte, reintegrarea sociala a unor persoane aflate sub supraveghere.

Obiectivele generale sunt cresterea stimei de sine, constientizarea urmarilor si a riscurilor la care beneficiarii proiectului se pot expune prin comportamente voluntar sau involuntar antisociale, gestionarea stigmatului social, inlaturarea etichetelor negative, cultivarea respectului fata de valorile democratice si consolidarea unor relatii sanatoase cu Celalalt.

Proiectul cuprinde sesiuni de consiliere psihologica de grup, ateliere de arte plastice si de facilitare grafica, o expozitie de afise, sesiuni de informare, ateliere de scriere creativa si publicarea unui album.

Grupurile vizate sunt persoane aflate sub supravegherea Serviciului de Probatiune Timis, dar si elevi de la trei licee timisorene: Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul de Arta „Ion Vidu” precum si Liceul de Arte Plastice. Proiectul beneficiaza de o finantare a Consiliului Judetean Timis – A.T.O.P. – si de o sponsorizare din partea Gi Group Romania.

Vineri, 29 noiembrie 2019, de la ora 17, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” din Timisoara (bd-ul Take Ionescu 56) va avea loc vernisajul expozitiei de afise „Ca un selfie dinauntru” curatoriate de artistul George Rosu.

Expozitia „Ca un selfie dinauntru” poate fi vizitata la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” din Timisoara in perioada 29.11.–6.12.2019, lucrarile urmand a fi apoi prezentate in mai multe spatii publice din oras. (I.P.)

 

Leave a Reply