Incident la Vama Porubne – Siret! Un sofer roman a ramas fara un camion in valoare de aproape 12.000 de euro, dupa ce a incerca sa treaca frontiera cu tigari de contrabanda in valoare de 600 de euro

In data de 25 noiembrie a.c., in Punctul de Trecere a Frontierei Porubne – Siret, din regiunea Cernauti, pe sensul de iesire in tara, s-a prezentat un cetatean roman in varsta de 34 de ani, conducand un camion marca «Scania» 2007.


Actionand in baza unei analize de risc, colaboratorii Serviciului Frontierei de Stat Cernauti, impreuna cu lucratorii vamali, au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport.

Astfel, a fost descoperita ascunsa şi nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un spatiu special amenajat, cantitatea de 450 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Tigarile, in valoare de peste 17 mii grivne, au fost retinute in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, iar autoturismul estimat la 300.000 grivne, a fost indisponibilizat. (I.P.)

Nota: Stirea a fost preluata din ziarul de limba romana Libertatea cuvantului, din Cernauti, Ucraina, partener Impact Press.

Leave a Reply