Somerii din Serbia, oportunitati de angajare in Timis. CCIA Timis organizeaza primul workshop din cadrul noului proiect tranfrontalier destinat pietei muncii din Banat (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza in data de 4 decembrie 2019, ora 11, in Sala Mica a Senatului din sediul Universitatii Politehnica Timisoara din Piata Victoriei nr. 2, primul workshop din cadrul Proiectului finantat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia: “Sa valorificam piata muncii din Banat prin nevoi realiste”.


Scopul intalnirii este de a analiza situatia actuala a pietei muncii din regiunea transfrontaliera in vederea elaborarii unui studiu privind piata fortei de munca in regiunea Banat.

Studiul va contine informatii despre situatia actuala si reglementarile din domeniu, dar si obiective, masuri si prioritati, in scopul crearii unui model viabil si sustenabil de imbunatatire a situatiei pietei muncii atat pentru partea romana cat si pentru cea sarba.

La eveniment au fost invitati sa participe agenti economici, potentiali angajatori, reprezentanti ai unor institutii publice locale – Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectoratul de Munca si Serviciul pentru Imigrari, reprezentanti ai grupului tinta, membrii echipei de proiect.

Proiectul a fost lansat in 27 septembrie 2019 si are o durata de 12 luni. 

Partenerii proiectului sunt: Agentia Regionala pentru Dezvoltare Socio-Economica Banat din Zrenianin – partener coordonator si Camera Regionala a Districtului Central al Banatului Zrenjanin si CCIA Timis – parteneri.

Proiectul are ca obiectiv principal identificarea unui echilibru al pietei fortei de munca din zona transfrontaliera, urmarea ratei ridicate a somajului in Serbia si a lipsei de forta de munca in partea de vest a Romaniei.

Proiectul se adreseaza somerilor si persoanelor care intentioneaza sa isi deschida propria afacere, reprezentantilor autoritatilor publice, firmelor, organizatiilor care sprijina dezvoltarea afacerilor cat si altor categorii, inclusiv rezidentilor din regiunea transfrontaliera.

Rezultate prevazute in proiect sunt: Elaborarea unui studiu privind piata fortei de munca in Regiunea Banat; Crearea unei Comitet  Consultativ; Instruirea a 80 persoane din grupul tinta prin sesiuni de training; Organizarea unui targ de joburi la Timisoara; Organizarea unei intalniri de tip B2B in domeniul fortei de munca la Zrenianin; Crearea unui portal cu informatii specifice, disponibil in limbile romana, sarba si engleza.

Proiectul se inscrie pe linia preocuparilor CCIA Timis privind gasirea de solutii viabile la criza locala a fortei de munca, fiind cel de-al doilea proiect implementat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia, dupa “Retea pentru mobilitatea fortei de munca in zona transfrontaliera (LaborNet)”. (I.P.)

One thought on “Somerii din Serbia, oportunitati de angajare in Timis. CCIA Timis organizeaza primul workshop din cadrul noului proiect tranfrontalier destinat pietei muncii din Banat (P)

  1. În Giroc se lucreaza de multa vreme cu cetateni respectivi , in construcri adusi de dezvoltatori ionica si chitulca

Leave a Reply