Victorie fantastica in fata Ungariei! Echipa de handbal a Romaniei s-a calificat in grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia

Echipa de handbal feminin a Romaniei s-a calificat, vineri, in grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia, dupa o victorie fantastica obtinuta in fata Ungariei, la Yatsushiro, in ultimul joc din Grupa C.


Nationala noastra a castigat cu scorul de 28 – 27, printr-un gol marcat de Cristina Neagu, in ultimele secunde ale meciului, din lovitura de la 7 m.

Inceputul meciului Romania-Ungaria a fost de cosmar pentru nationala tricolora, condusa la un moment dat cu 5-0 de unguroaice.

Ulterior, tricolorele au redus din diferenta, nereusind, insa, sa se instaleze la conducerea jocului.

Finalul meciului a fost unul de infarct, dupa ce Romania a egalat Ungaria si a obtinut apoi o lovitura de la sapte metri, in ultimele trei secunde ale partidei. Executia Cristinei Neagu a adus victoria Romaniei si implicit calificarea in grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

De la startul Mondialului, Romania a pierdut cu Spania (16-31), a invins Senegal (29-24), a batut Kazahstan (22-20) si a pierdut cu Muntenegru (26-27).

Nationala va merge fara nici un punct in grupa principala, pentru ca a pierdut partidele cu Spania si Muntenegru, echipe deja calificate in Main Round.

Romania va avea mai departe ca adversare Rusia, Suedia si Japonia. (C.R.)

Sursa foto: Facebook / Cristina Neagu

Leave a Reply