Ancheta interna la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis. “Probabil ca si in alte judete se intampla ce s-a intamplat in Caras-Severin”, este banuiala ministrului de Interne, Marcel Vela

Activitatea Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis urmeaza sa fie verificata riguros de Corpul de Control al Ministrului din cadrul MAI, in urma scandalului din Caras-Severin, unde procurorii DIICOT au destructurat o retea de permise de port-arma false.


In conditiile in care Timisul se afla in imediata vecinatate a judetului in care, seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase a fost arestat preventiv, controlul va viza acelasi tip de operatiuni ilegale, respectiv favorizarea anumitor candidati la examenul pentru obtinerea permisului de port-arma, dar si alte infractiuni conexe acestui domeniu.

Spre ghinionul comisarului sef Nicolae Boia (foto 2), care, in aceasta perioada, trage sfori pentru a reveni la conducerea IPJ Timis, inspectorii de la minister pot “dezgropa” anumite esecuri din activitatea Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Timis, cum ar fi cazul uciderii agentului Cristian Amariei cu un pistol detinut ilegal de fugarul Marcel Lepa, dar si cazul otravirii colective din blocul mortii, de pe strada Miorita, unde au fost folosite pentru deratizare substante extrem de periculoase procurate de pe piata neagra. Asadar, arme si substante periculoase care au scapat controlului politiei, in Timis.

“Demaram ancheta la nivelul tuturor inspectoratelor cu privire la acest domeniu al armelor si munitiilor, al eliberarilor de permise de arma, pentru ca banuiesc, eu – asa ca profan, sa spunem, in domeniul cercetarilor penale – ca si in alte judete se intampla ce s-a intamplat prin Caras-Severin.

Trebuie sa oprim din start asemenea fenomene si oamenii sa inteleaga ca ministrul actual a declarat razboi infractionalitatii si celor care din interiorul sistemului nu se comporta corect. Sunt politisti deosebiti, extraordinari la nivelul MAI, care iau masuri impotriva colegilor lor care nu au fost tocmai corecti in anumite etape sau anumite zone de competenta”, a anuntat Marcel Vela.

Totodata, ministrul de Interne a declarat ca a cerut Corpului de Control, care analizeaza activitatea IPJ Caras-Severin, sa verifice si legaturile dintre politisti si politicieni.

“Am completat sarcina echipei de control a ministrului Afacerilor Interne si cu verificarea relatiilor dintre politicieni si politisti, dintre politicieni, politisti si oameni de afaceri, in ideea de a mai aplica sanctiuni disciplinare si administrative”.

Reamintim ca, joi, prefectul judetului Caras-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar in dosarul in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fiind suspectat ca le-ar fi cerut unor politisti de la Serviciul Arme, Explozibili, Substante Periculoase sa ii protejeze pe apropiatii lui. Alti cinci suspecti, printre care seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Caras-Severin, au fost arestati preventiv in acest dosar.

Clientii retelei erau oameni influenti in judet, sustineau formal un examen in fata ofiterilor implicati, pentru a obtine aceste permise. De fapt, ei nu urmau niciun curs si primeau intrebarile inainte de examen. De altfel, chiar miercuri avea loc un astfel de examen, la Muzeul din Caransebes, care a fost oprit de procurorii DIICOT. (Vlad Enciu)

3 thoughts on “Ancheta interna la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis. “Probabil ca si in alte judete se intampla ce s-a intamplat in Caras-Severin”, este banuiala ministrului de Interne, Marcel Vela

  1. Mai bine ar ancheta corpul de control cum a fost posibil ca toti infractorii sa ajunga sefi in cadrul IPJ Timis prin trafic de influenta.

  2. Vai de noi ! Au început controalele de formă de la Bucureşti ! Cine a lucrat în MAI ştie că sunt de ochii lumii, nu altceva. Mai mult, pe piaţă s-a aruncat zvonul că actuala conducere a IPJ imiş şi-l rezolvat rămânerea în continuare la şefie, mai ales că cei doi soţi ( unul şef la IPJ), altul şef la altă structură MAI, sunt naşii de botez ai copiilor fraţilor Supuran, ambii PNL-işti de frunte !

Leave a Reply