Dosar penal pentru ucidere din culpa pe numele fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu. Acesta este acuzat de producerea accidentului in urma caruia au decedat doua persoane

Fostul ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, este principalul suspect in cazul accidentului rutier produs, joi, in zona Dealului Negru, din Arges, in urma caruia au murit doua persoane. Masina condusa de secretarul general ALDE ar fi patruns pe contrasens, dupa cum au confirmat mai multi martori aflati in trafic la acea ora.


Surse din randul anchetatorilor au declarat, vineri, ca imediat dupa producerea accidentului au existat declaratii verbale contradictorii. In plus, pozitia masinilor nu conducea catre o ipoteza clara asupra vinovatiei.

Mergand pe firul evenimentului, anchetatorii, spun surse judiciare, au ajuns la o prima concluzie, si anume ca Daniel Chitoiu, care era singur in masina, ar fi patruns pe contrasens.

Deocamdata, aceasta este doar o ipoteza preliminara, cu exactitate se va afla totul in urma expertizelor dispuse in acest caz. A fost intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Ulterior, Politia Arges a revenit cu precizari: „La acest moment se desfasoara cercetari in rem (fata de fapta, principiu juridic ce sta la baza activitatii de cercetare penala), in urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a doua persoane si ranirea altor doua, fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penala se desfasoara sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, cercetarile fiind in curs”.

Politia Arges confirma ca in cauza au fost audiate mai multe persoane in calitate de martor, „insa aspectele precizate de persoanele respective si eventualele concluzii fac obiectul cercetarilor, neputand face, la acest moment, si obiectul comunicarii publice”.

„O concluzie referitor la vinovatia certa a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicari preliminare, fiind necesara parcurgerea etapelor procesului penal, urmand ca, comunicarea sa se faca in dinamica, conform legislatiei. Totodata, reamintim ca in situatia evenimentelor rutiere, este relevanta doar calitatea de participant la trafic implicat in evenimentul rutier ce face obiectul verificarilor, iar masurile legale sunt luate in functie de urmarile acestuia”, arata Politia Arges.

Accidentul a avut loc, joi, in localitatea Zamfiresti, din judetul Arges, unde o masina a patruns pe contrasens si s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani si un barbat de 82 de ani au murit in urma impactului, iar alte doua persoane au fost ranite.

Una dintre masini era condusa de secretarul general al ALDE, Daniel Chitoiu. Acesta a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitala, avand trei coaste rupte, insa imediat dupa accident a fost fotografiat in timp ce discuta cu un politist. (V.E.)

Leave a Reply