Petardele si artificiile au facut ravagii, in perioada Revelionului! Peste 80 de persoane au fost ranite si s-au declansat 28 de incendii

Peste 80 de persoane au fost ranite, de Revelion, in urma folosirii peterdelor si a artificiilor. De asemenea, s-au produs 28 de incendii cauzate de artificii, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).


Conform IGSU, in ultimele 48 de ore s-au inregistrat 2.956 situatii de urgenta si 263 incendii.

Echipajele SMURD au actionat in 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat si in 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.

In ultimele doua zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de catre echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situatii deosebite, au transmis, joi, reprezentantii IGSU.

De Anul Nou, 82 de persoane au fost ranite in urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, din cauza utilizarii necorespunzatoare a acestora s-au produs 28 de incendii.

La urgentele medicale si misiunile de descarcerare au intervenit, la nivel national, peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare si 43 autospeciale pentru victime multiple.

Din fericire, in judetul Timis, 1728 articole pirotehnice care urmau sa fie utilizate in mod ilegal, in perioada sfârsitului de an, au fost depistate de jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara.

Captura a fost realizata in cadrul actiunilor de prevenire si combatere a infractiunilor cu articole pirotehnice, desfasurate in zilele de 28 si 29 decembrie, in municipiul Timisoara, cand au fost depistate sapte persoane care aveau asupra lor articole pirotehnice din categoria F2, de tip baterii cu mai multe focuri, interzise detinerii de catre persoane neautorizate.

Jandarmii au procedat la stabilirea identitatii persoanelor depistate, au ridicat Intreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicata, in vederea confiscarii, si s-au intocmit actele de sesizare a organelor de urmarire penala. (V.E.)

Leave a Reply