CCIA Timis prezinta povestile de succes ale tinerilor care si-au infiintat firme prin Proiectul SIA VEST! “Am investit in echipamentele necesare unui SRL de productia cinematografica”, spune Bogdan Spulbat (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”, a decis sa prezinte povestile de succes ale beneficiarilor de start-up-uri finantate in cadrul proiectului.


Dupa autorizarea activitatii si semnarea contractelor de subventie, firmele au inceput implementarea planurilor de afaceri selectate spre finantare, CCIAT continuand activitatea de sprijinire si monitorizare

Cele 24 de firme nou create au un numar total de 59 de angajati, iar valoarea totala a subventiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).  

Domeniile in care acestea activeaza sunt: IT&C, inregistrari audio-video, productie cinematografica, editare-tiparire, activitati fotografice, productie (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comert, consultanta in afaceri, organizare evenimente, servicii de coafura, constructii.

Povestile de succes a catorva dintre beneficiarii finantarii nerambursabile, care au demarat activitatea conform planurilor de afaceri selectate, vor fi dezvaluite de catre CCIAT, pentru a incuraja si alti tineri antreprenori sa aplice pentru accesarea de fonduri europene.

Bogdan Spulbat / 27 de ani / Timisoara

“In incercarea de a deveni independent financiar, am inceput la varsta de 14 ani sa intreprind diferite activitati pentru a-mi castiga banii de buzunar. Domeniul serviciilor de fotografie si videografie l-am descoperit inca din liceu, cand am avut ocazia sa particip alaturi de o echipa profesionista la o serie de evenimente private.

M-am regasit in aceasta activitate, iar dupa momentul in care am absolvit Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din Timisoara am devenit asociat si angajat pe postul de operator imagine in cadrul unei societati specializate in fotografie.

Aici am luat parte la o multime de proiecte frumoase, am avut parte de provocari care m-au ajutat sa ma dezvolt si sa administrez proiecte variate, printre care o serie de evenimente private, productii publicitare pentru companii sau restaurante.

Am considerat mereu ca, muncind eficient in echipa, oamenii pot obtine rezultate finale superioare muncii individuale. Astfel, mi-am propus sa formez o echipa pentru a putea dezvolta separat de serviciile de fotografie si ramura serviciilor de videografie.

Afland de oportunitatea pe care Camera de Comert din Timisoara o oferea tinerilor antreprenori la inceput de drum, am hotarat sa aplic pentru Programul „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”.

Planul de afaceri conceput de mine a cumulat un punctaj suficient pentru a obtine finantarea. Cu ajutorul subventiei am investit in echipamentele necesare pentru infiintarea unui SRL, ce are ca activitate principala productia cinematografica.

In momentul de fata, am alaturi doi colegi angajati permanent si o serie de colaboratori cu care sunt convins ca vom reusi sa realizam o multime de proiecte interesante.

Am demarat activitatea in a doua parte a anului trecut si am avut ocazia sa participam la cateva evenimente importante printre care si Flight Festival, proiect unde am realizat aftermovie-ul.

Stim ca rezultatele bune se obtin prin multa munca si ne simtim mai pregatiti ca niciodata. Avem incredere ca anul acesta va fi unul minunat si privim cu entuziasm fiecare proiect in care suntem implicati”, spune administratorul si asociat unic al firmei Spulbat Films SRL.

Reamintim ca Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale este derulat de CCIA Timiş in parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. si se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban si care au domiciliul in unul din cele patru judetete ale Regiunii Vest.

Obictivul general al proiectului vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de practica pentru 44 de persoane in vederea dezvoltarii resursei umane, activitati de mentorat pentru 44 de persoane, crearea si sprijinirea in vederea dezvoltarii a 44 de noi afaceri in Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de munca. (I.P.)

Nota: Finantarea este NERAMBURSABILA in proportie de  100% !

Leave a Reply