Cine este politistul de la IPJ Timis care, dupa o singura misiune si sute de felicitari, si-a depus candidatura pentru salariile de excelenta pe 2020. “Mare drac politistul, in sensul bun al cuvantului! Bravo!”

Misiunea agentului sef principal Doru Salajan, de la Sectia 5 Timisoara, care a eliberat cateva autoturisme blocate abuziv in parcarea unui centru comercial din Timisoara, a devenit virala pe internet.


Filmata si postata pe internet de Radu Constantin, care, in trecut, a mai surprins secvente cu ilegalitatile ingerilor galbeni, actiunea intempestiva si solitara a politistului Doru Salajan a adunat aproape 650.000 de vizualizari si 1864 de comentarii, care mai de care mai laudative.

“Un politist care vorbeste corect, fluent si cu argumente. Felicitari! Sa speram ca veti avansa”. “Mare drac politistul, in sensul bun al cuvantului! Bravo!”. “Asta da politist. Si-a tinut calmul, a fost respectuos si a avut curaj. Respect domnule politist. Sunteti un exemplu pozitiv pentru noi toti!”. “Acest domn politist ne demonstreaza faptul ca legi exista, dar trebuie sa existe vointa din partea organelor abilitate, ca acestea sa fie aplicate. Asta inseamna normalitate!”. “Felicitari! Clipul asta si cu ala cu vatmanul au deschis anul in forta. Asa DA!”. “Ma uit uimit si nu imi vine sa cred, politia aplica legea si la smecherasi, respect domnilor!”. “La un supermarket care lasa rechini din astia sa profite de clienti, nu intru sa cheltui banii mei”, sunt doar cateva dintre comentariile miilor de utilizatori ai internetului, care au aplaudat prestatia de exceptie a lui Doru Salajan.

Agentul a prezentat, pe scurt, si legea incalcata de firma care a blocat abuziv masinile aflate in parcarea centrului comercial de langa Iulius Town: Legea 12/1990, care, inca de la articolul 1, spune ca efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege, constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni.

Aceeasi lege spune ca bunurile care au servit la savarsirea contraventiei se ridica in vederea confiscarii.

In acest context, politistul “gheara de otel”, cum este dezmierdat de catre colegi, a ridicat nu mai putin de 10 blocatoare, dupa cum s-a precizat intr-un comunicat al IPJ Timis.

“Politiștii Sectiei 5 au fost sesizati prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 cu privire la faptul ca in parcarile unor centre comerciale, o societate comerciala privata efectueaza activitati de blocare a rotilor autoturismelor parcate ilegal. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca societatea comerciala nu este autorizata cu privire la astfel de activitati, dispunandu-se, astfel, confiscarea a 10 blocatoare. In acelasi timp, societatea comerciala a fost sanctionata contraventional conform Legii 12/1990”.

Amenda aplicata firmei care are ca obiect de activitate oferirea de servicii private in situatii de urgenta s-a ridicat la 10.000 de lei, desi legea permitea politistilor sa mearga cu sanctiunea pana la 20.000 de lei.

Dupa aceasta izbanda profesionala, agentul sef principal Doru Salajan, membru in Sindicatul politistilor DECUS Timis, si-a depus candidatura, fara echivoc, la ocuparea unui loc pe lista salariilor de excelenta, in semestrul II al anului in curs.

Pentru ca, dupa o singura misiune, filmata si promovata meserias de operatorul specializat pe misiuni ale politistilor timisoreni, a primit mai multe laude si felicitari decat toti colegii sai din IPJ Timis, in ultimii ani… (Vlad Enciu)

Sursa foto: captura youtube

One thought on “Cine este politistul de la IPJ Timis care, dupa o singura misiune si sute de felicitari, si-a depus candidatura pentru salariile de excelenta pe 2020. “Mare drac politistul, in sensul bun al cuvantului! Bravo!”

  1. Salajane, tata, iti vor da salariu de excelenta ca sa te forteze sa iesi la pensie. Deja il enervezi pe Petecel cu arogantele tale de politist corect. Ia sa te duci tu sa stai in parcarea aia din partea unei firme de eliberare blocatoare, nu din partea politiei

Leave a Reply