CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru luna februarie 2020. Certificatele obtinute la absolvire sunt recunoscute oficial pe piata muncii din Romania (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza, in cursul lunii februarie 2020, noi serii de cursuri acreditate ANC, dupa cum urmeaza:


Formator (Cod COR 242401)

Perioada: 10 februarie – 20 martie 2020 (luni – vineri, intre orele 16.30- 20.30).

 • Pregatire teoretica: 16-21 februarie;

 • Pregatire practica: 24 februarie – 20 martie (proiect individual).

Taxa de participare: 1.000 RON  (achitabil in doua rate ca persoana fizica).

Se acorda 10% reducere pentru membrii CCIA Timis.

Obiectiv: Pregatirea persoanelor pentru ocupatia de formator, obtinerea certificarii dand dreptul la practicarea acestei meserii.

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:

 • Persoanelor care doresc sa ofere in conditii legale cursuri si traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente), emitand diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei;
 • Persoanelor care ofera in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca);
 • Persoanelor care doresc sa se dezvolte personal, prin dobandirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
 • Persoanelor din departamentul de Resurse Umane / Lectori interni.

La finalul cursului, participantii vor sti:

 • sa identifice necesitatile de instruire;
 • sa foloseasca limbajul verbal/ nonverbal/paraverbal in favoarea lor;
 • sa administreze situatii dificile de livrare (grupe de cursanti neinteresati de invatare);
 • sa aleaga informatia relevanta pentru obiectivele de instruire;
 • sa construiasca activitati care sa duca la indeplinirea obiectivelor de instruire;
 • sa faciliteze invatarea pe parcursul si dupa finalul programului de prezentare/instruire;
 • sa evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
 • sa faca rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
 • sa organizeze programele de prezentare / instruire.

Specialist in managementul deseurilor, in conformitate cu Legea nr. 211/2011 modificata (Cod COR: 325713)

Perioada: 17 – 26 februarie (luni – vineri, intre orele 17-21).

Taxa de participare: 1000 lei / pers.

Se acorda 10% reducere pentru membrii CCIAT si 20% reducere pentru absolventii cursului „Responsabil de mediu„, organizat de CCIAT. Reducerile nu se cumuleaza.

Scopul: Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor

Adresabilitate: Cursul se adreseaza agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii 211/25.11.2011, Art.22, alin.(3), detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Conform alin. 4, “Persoanele desemnate prevazute la alin.(3) trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”. Nedesemnarea unei persoane cf. Art.22, alin.3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 la 30.000 lei.

Tematica cursului:

 • Regimul deseurilor – prevederi legislative, organizarea actelor normative in domeniu. Obligatii legale in sarcina agentilor economici;
 • Solutii practice pentru conformarea agentilor economici cu cerintele legislatiei de mediu in domeniul deseurilor. Evitarea sanctiunilor.

Toate cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit. Diplomele si certificatele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0720444121, 0256-294922, 0256-219171/2, e-mail: ladriana@cciat.info, dfp@cciat.info

Persoana de contact: Adriana Les, coordonator curs.

Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro. (I.P.)

Leave a Reply