Primar amendat cu 10.000 de lei, dupa un discurs public in care a jignit o minoritate etnica. “Tiganii sunt o problema serioasa a Romaniei si ne facem ca nu vedem!”

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, in data de 22.01.2020, a decis sanctionarea primarului municipiului Targu Mures, Dorin Florea, cu amenda contraventionala in cuantum de 10.000 de lei, din cauza unui mesaj jignitor la adresa membrilor etniei tiganesti.


“Eu am (la Tg. Mures – n.r.) cel mai mare numar de tigani din tara. Tiganii sunt o problema serioasa a Romaniei si ne facem ca nu vedem?! De cand i-a dezrobit Cuza, au ramas la fel”, a afirmat edilul, intr-un interviu publicat de un site de stiri.

Toti cei sapte membri ai colegiului director au votat hotararea de sanctionare a primarului de la Targu Mures, constatand ca Dorin Florea a incalcat dreptul la demnitate al cetatenilor care apartin unei clase sociale, respectiv unei minoritati etnice, constituind un discurs incitator la ura, depasind limitele libertatii de exprimare.

“Mesajele de genul celor emise de domnul Dorin Florea nu sunt de natura sa contribuie la o dezbatere publica constructiva, care sa genereze un progres, ci raspandesc, instiga, promoveaza sau justifica ura, discriminarea sau ostilitatea fata de un anumit grup. Discursul de incitare la ura este periculos intrucat contribuie la un climat din ce in ce mai intolerant fata de anumite grupuri”, si-a motivat Colegiul director al CNCD aplicarea sanctiunii. (V.E.)

One thought on “Primar amendat cu 10.000 de lei, dupa un discurs public in care a jignit o minoritate etnica. “Tiganii sunt o problema serioasa a Romaniei si ne facem ca nu vedem!”

  1. “le-a incalcat dreptul la demnitate”,care demnitate,aia pe care nu o au atunci cand fura,cand mint,cand cersesc,cand inseala,cand,cand….Probabil ca pe cei din Colegiul director…ii cheama la fel…ca si pe Zorro,Maradona,Bruxell,Ronaldo,Ronaldino…

Leave a Reply