Un detinut evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Timisoara a fost capturat in localitatea Ianova, dupa nici doua ore de cautari

Un detinut din Penitenciarul Timisoara care, miercuri dimineata, a parasit punctul de lucru exterior Fan Curier, a fost capturat dupa nici doua ore de la declansarea alarmei, in localitatea Ianova, de catre o o echipa de cautare constituita din politisti de penitenciare.


Kovacs Sandor-Gyorgy, 36 de ani, era condamnat definitiv la 2 ani si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infracțiunii de furt calificat, clasificat in regim deschis, insa la aceasta pedeapsa s-ar mai putea adauga una pentru evadare.

“In legatura cu fapta savarsita, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. De asemenea, pentru detinut se va declansa procedura disciplinara si, in functie de rezultatele acesteia, se  vor dispune masurile legale. Avand in vedere ca fapta savarsita este asimilata evadarii, reiteram ca aceasta se pedepseste, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu inchisoare de la sase luni la trei ani”, ne-a comunicat subcomisarul de politie penitenciara Ramona Ilies, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Timisoara.

In vederea capturarii detinutului, s-au dispus masuri specifice, printre care si blocarea cailor de acces pe posibilele directii de deplasare si trimiterea de echipe de cautare, dar si cooperarea cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timișs, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timi si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera. (V.E.)

Leave a Reply