Dosarul coruptiei din IPJ Timis. Directorul Cramelor Recas i-a lamurit pe judecatori ca sutele de sticle de vin date sefilor din politie nu a reprezentat vreo forma de mita, ci doar o politica de marketing

Aflat pe lista martorilor acuzarii in dosarul de coruptie al IPJ Timis, Ioan Georgiu, directorul SC Cramele Recas SA, a fost audiat, astazi, timp de aproape doua ore, la Curtea de Apel Timisoara, cu privire la importantele cantitati de vin pe care le-a livrat sefilor din Politia Timis, fara a incasa contravaloarea acestora.


Tendinta procurorilor DNA de a contura un comportament din sfera coruptiei pentru inculpatii trimisi in judecata in acest dosar – printre care fostul inspector sef Sorin Muntean, adjunctul sau, Florin Bolbos, dar si fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere, Marcel Craciunescu – a fost descurajata, oarecum, de martorul chemat la audieri, care detine 31% din actiunile Cramelor Recas.

Ioan Georgiu a declarat ca, la nivelul societatii, exista numeroase protocoale si contracte de sponsorizare semnate cu reprezentanti ai diferite institutii si ca acest mod de a oferi gratis unele produse ale cramelor face parte politica de marketing a societatii.

De altfel, a mai precizat acesta, toate cantitatile de vin care au facut obiectul vreunui protocol sau a vreunei sponsorizari sunt mentionate in contabilitatea firmei.

In acest fel, martorul de la Recas a raspuns acuzatiilor lansate impotriva sa de agentul sef adjunct Alexandru Spatar, audiat si el in acest dosar, in noiembrie 2019, care a dezvaluit ca Ioan Georgiu a incercat sa scape de o sanctiune pe linie rutiera, cand a fost oprit pe “drumul vinului”, spunand ca a dat sefilor din IPJ Timis cantitatea de 300 litri de vin.

Referitor la acest incident, patronul de la Cramele Recas a mai precizat, astazi, ca stia ca este vanat de agentul sef Alexandru Spatar, care se afla in relatii tensionate cu seful Politiei Rutiere, Marcel Craciunescu, si voia sa-i arate ca-i poate amenda prietenii.

“Am fost vanat de cei de la Politia Rutiera, pentru ca au facut filtre in permanenta pe drumul care leaga Cramele Recas de centrul localitatii. Cu o zi inainte, il amendasera pe Marius Pasca, directorul cramei turistice. Cand m-au oprit pe mine, i-am rugat sa-mi arate indicatorul unde scrie ca viteza e limitata la 50 la ora. In momentul in care au vazut pe cine au oprit, mi-au dat si amenda, m-au pus sa suflu si in etilotest. Este adevarat ca am scos cartea de vizita a lui Craciunescu, dar nu pentru a ameninta sau pentru a solicita clementa. A fost vorba despre un abuz”, a spus Ioan Georgiu.

Intrebat de avocatul Florin Kovacs daca se considera una dintre victimele politistilor camionagii de pe soselele judetului, martorul a raspuns ca a aflat din presa acest termen si nu cunoaste cine sunt politistii camionagii…

De asemenea, a infirmat faptul ca s-ar fi aflat in relatii tensionate cu politistul Dumitru Duma, cel care a reclamat pretinse fapte de coruptie si a colaborat cu procurorii DNA in acest dosar, dezvaluind ca i-a angajat la crama pe mai multi membri ai familiei. (G.I.)

One thought on “Dosarul coruptiei din IPJ Timis. Directorul Cramelor Recas i-a lamurit pe judecatori ca sutele de sticle de vin date sefilor din politie nu a reprezentat vreo forma de mita, ci doar o politica de marketing

  1. Totuși cine minte cU nerusinare? Directorul, Polițistul sau Sursa voastră de informații?
    Sunt convins ca sursa voastră de informații, altfel atât directorul cât și polițistul erau cercetați ptr mărturie mincinoasa

Leave a Reply