Sprijin financiar de pana la 50.000 de euro! CCIA Timis invita tinerii inovatori sa se inscrie in Programul EIT Climate-KIC Accelerator, sesiunea 2020 (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener national al Programului EIT Climate-KIC, lanseaza o noua invitatie pentru tinerii inovatori sa se inscrie in EIT Climate-KIC Accelerator, cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa.


EIT Climate-KIC Accelerator este singurul program UE ce se concentreaza pe impactul schimbarilor climatice si vizeaza promovarea unor solutii si tehnologii inovatoare in domeniul energiei curate.

Programul se adreseaza companiilor de tip start-up ce desfasoara o activitate bazata pe dezvoltarea de noi tehnologii sau ofera servicii cu potential ridicat pentru impactul climatic.

Termenul limita de depunere a cererilor de inscriere este 1 martie 2020.

Inscrierile se pot face online accesand site-ul: https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

Sesiunea 2020 a EIT Climate-KIC Accelerator este deschisa aplicantilor din tarile EIT Regional Innovation System: Bulgaria, Cipru, Croatia, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Portugalia, Romania, Serbia, Slovenia.

Sesiunea 2020 a EIT Climate-KIC Accelerator prevede parcurgerea uneia din cele 3 etape: 

  • Business Model Development – sprijina firmele in dezvoltarea si perfectarea unui model de afacere. In aceasta etapa, companiile vor beneficia de sprijin financiar de pana la 10.000 euro;

  • Business Model Validation & First Customers – ajuta firmele care au deja un model de afacere bine definit sa se indrepte spre o noua etapa: validarea si achizitia clientului. Companiile vor primi sprijin continuu din partea expertilor si mentorilor, vor participa la activitatile si workshop-urile programului. In aceasta etapa, companiile vor beneficia de sprijin financiar de pana la 25.000 euro;

  • Onwards to Investment and Scaling – pregateste start-up-urile pentru un viitor investitional”. In aceasta etapa a programului, companiile sunt sustinute in pregatirea negocierilor cu potentiali investitori si parteneri si au acces la o retea de contacte a potentialilor parteneri si investitori. Se ofera sprijin financiar de pana la 50.000 euro.

Programul EIT Climate-KIC, finantat de Institutul European pentru Inovare si Tehnologie, este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public.

Obtineti acces la o retea internationala extinsa, educatie excelenta, coaching intensiv, formare profesionala, mentorat, networking si sprijin financiar de pana la 50.000 euro! (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0721 896 961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu,  coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timis.

Leave a Reply