Un chestor de politie, la Curtea de Apel Timisoara! Fost sef al IGPR, citat ca martor in dosarul de coruptie al IPJ Timis

Judecatoarea Dana Visoiu, de la Curtea de apel Timisoara, a decis sa treaca peste modul selectiv in care procurorii DNA au stabilit lista martorilor din dosarul de coruptie al IPJ Timis si, la ultimul termen de judecata, a fost de acord sa cheme la bara si o serie de martori de lux.


Printre acestia se afla si chestorul de politie Petre Toba, fost inspectora general al Politiei Romane si, timp de doua saptamani, chiar ministru al Afacerilor Interne, care va fi audiat in legatura cu contextul in care a aprobat modificarea statului de functii la IPJ Timis, iar de la 1 decembrie 2014, agentul Dumitru Duma a fost mutat, impotriva vointei sale, de la  Politia Recas la Politia Lugoj.

De asemenera, va veni in fata instantei de judecata si comisarul sef Aurel Scornea, actual inspector sef adjunct al IPJ Timis, care, in perioada in care s-au savarsit actele de coruptie cercetate de procurori, era sef al Serviciului Cabinet si a participat la toate sedintele de comanda, inclusiv la cele in care s-a decis mutarea abuziva a agentului, pentru a nu-l mai deranja pe primarul Pavel Teodor.

Nu a scapat de audiere in acest dosar nici comisarul sef Mihai Tonenchi, seful Politiei Lugoj, care a facut parte din comisia modificarii statului de functii.

In schimb, presedinta completului de judecata a respins cererea formulata de inculpatul Sorin Muntean, fostul inspector sef al IPJ Timis, prin aparatorul Florin Kovacs, de a-i chema la bara pe fostul sef de la SIPI Timis, Ovidiu Danescu, si nici pe actualul sef al serviciului secret timisean, Ionut Basaraba, dar nici pe fostul sef de la Biroului Control Intern, Rumega Petru Suraj, sau a lui Artur Vadrariu, ofiterului de la Biroul Control Intern care a verificat reclamatiile facute impotriva politistului mutat la Lugoj si de la care a pornit acest mega dosar de coruptie al IPJ Timis. (G.I.)

Leave a Reply