AVIZ amatorilor! Fost primar de municipiu, condamnat la 8 ani de inchisoare si plata a peste 5 milioane de euro, dupa trucarea unei licitatii privind achizitionarea a 80 de autobuze

Fostul primar al municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare, iar fiica sa, Elena Pendiuc, la 5 ani de inchisoare, dupa ce au fost gasiti vinovati de trucarea unei licitatii de autobuze.


Sentinta a fost pronuntata de Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar legat de modalitatea de achizitie a 80 de autobuze pentru municipiul Pitesti, in care fostul edil, alaturi de fiica sa si alte 10 persoane, au fost acuzati de procurorii DNA de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Alti opt inculpati au primit pedepse privative de libertate cuprinse intre 7 ani si opt luni si 4 ani si sase luni, in total, 45,3 ani de inchisoare. De asemenea, trei inculpati au primit amenzi penale in cuantum de 54.600 de lei.

Instanta a rezolvat si partea civila a dosarului, astfel ca Tudor Pendiuc, in solidar cu alti opt inculpati, dintre care doi administratori de firme, au fost obligati sa plateasca Consiliului Local al Municipiului Ploiesti suma de 23.013.099,65 lei, adica peste 5 milioane de euro.

Cheltuielile de judecata la care au fost supusi cei 14 inculpati, peste 400.000 de lei. Sentinta nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti. (Vlad Enciu)

Leave a Reply