Mai mult de jumatate din efectivul Politiei Rutiere din Malta a fost arestat, oamenii legii pe sosele fiind acuzati de fraude si furt de combustibil

Mai mult de jumatate dintre politistii serviciului rutier din Malta au fost arestati, marti, sub suspiciunea ca au comis fraude in forma continuata, o situatie care a obligat sa se recurga la planuri de urgenta pentru a mobiliza forte suficiente, pe strazi, transmite miercuri Reuters, citand responsabili maltezi.


Conform reprezentantilor politiei, in jur de 30 de membri ai serviciului, din totalul de 50, au fost audiati de Unitatea de combatere a infractiunilor economice, fiind acuzati ca au completat sute de ore suplimentare neefectuate in realitate, timp de cel putin trei ani.

Unii dintre politisti mai sunt acuzati de furt de combustibili, pe care i-au folosit la masinile personale.

Surse din politie au afirmat ca fosti politisti din Serviciul rutier au fost solicitati sa revina la lucru. Cu toate acestea, soferii spun ca in cursul diminetii au fost mai putin politisti care sa dirijeze traficul.

Prim-ministrul maltez Robert Abela a salutat faptul ca politia isi ancheteaza propriii membri.

“Aceasta confirma ca avem o forta de politie functionala. Daca anchetele vor duce la inculparea unor persoane sau la luarea unor masuri disciplinare, atunci asa va fi”, le-a declarat el reporterilor.

Malta, cea mai mica tara membra a Uniunii Europene, a fost zguduita in ultimii ani de acuzatii de coruptie endemica, nepotism si nereguli financiare in randul elitei atat politice, cat si economice.

Robert Abela a fost investit prim-ministru luna trecuta dupa ce predecesorul sau Joseph Muscat a demisionat din cauza modului in care a gestionat ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigatie Daphne Caruana Galizia. (I.P.)

One thought on “Mai mult de jumatate din efectivul Politiei Rutiere din Malta a fost arestat, oamenii legii pe sosele fiind acuzati de fraude si furt de combustibil

  1. Da, astept si eu ziua in care cei de la SICE se vor sesiza pentru abuz in serviciu in cazul lui, de exemplu, Petecel et compania de lingai penali.

Leave a Reply