Universitatea banateana cu cei mai multi studenti din Italia isi suspenda cursurile timp de 14 zile, din cauza coronavirusului

Universitatea ”Vasile Goldis” din Arad a solicitat Ministerului Educatiei suspendarea cursurilor pentru 14 zile. Masura se impune in conditiile in care aici invata foarte multi studenti din Italia, tara in care s-a declansat epidemia de coronavirus, nu mai putin de 11 orase fiind in carantina.


Oficialii universitatii aradene spun ca, prin aceasta masura, se incearca limitarea riscurilor de infectare. Activitatile didactice urmeaza sa fie recuperate, prin  modificarea structurii anului universitar.

Pentru orice situatie de urgenta, universitatea a pus la dispozitia studentilor un numar de telefon Help Desk UVVG, 0748988884.

„S-a luat masura suspendarii cursurilor la Facultatea de Medicina si la Universitatea Vasile Goldis pentru ca sunt multi studenti italieni care incep semestrul, spre ghinionul nostru, chiar de maine (n.r. luni ). Fiind studenti la medicina, studenti si rezidenti, dansii fac practica in Spitalul Judetean, venind din Italia incercam sa limitam la maximum orice risc din exterior”, a declarat Constantin Catana, directorul Directiei de Sanatate Publica Arad.

Prefectura Arad a mai decis, aseara, si restrictionarea accesul vizitatorilor in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, dar si controale sporite in vami. Cetatenii care vin dinspre zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispozitie de catre Directia de Sanatate Publica Arad, in care vor declara, pe propria lor raspundere, locatia de imbarcare, precum si pe cea de destinatie. (M.I.)

Leave a Reply