Oamenii detinutului Liviu Dragnea revin in pozitii cheie! Senatorul Serban Nicolae este propunerea PSD pentru sefia Senatului, functia celui de-al doilea om in stat

Senatorul PSD Serban Nicolae va fi propunerea PSD pentru sefia Senatului, au decis prin vot, astazi, membrii grupului parlamentar al PSD de la Senat. Serban Nicolae a obtinut 35 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Radu Oprea, a obtinut doar 26 de voturi.


Pentru sefia Senatului, in grupul PSD au mai candidat Titus Corlatean, actualul sef interimar al Senatului, dupa demisia lui Teodor Melescanu, si Niculae Badalau. Votul a fost secret, cu buletine.

“Va dati seama ca am fost liderul grupului 3 ani si jumatate. Tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cat se poate de onest si de buna credinta, din proprie initiativa. Nu a fost niciodata nevoie sa imi iau masuri de precautie cu proprii colegi”, a declarat Serban Nicolae, aflat la al treilea mandat de senator.

Fost lacatus la Intreprinderea Mecanica Fina din Bucuresti, Serban Nicolae a fost promovat in politica de Ion Iliescu si Catalin Voicu, fost senator social-democrat condamnat pentru coruptie. De altfel, o fotografie in care Serban Nicolae conduce masina senatorului Voicu, dupa ce acesta a iesit din inchisoare, a devenit virala pe internet.

“Amestecul meu in diverse scandaluri s-a facut mai degraba in scopul de a ma denigra, ceea ce ma incuraja sa continui, ca daca ar fi fost argumente corecte nu ar fi aparut tot felul de formule ca mi-am inceput facultatea la 30 ani, cand eu la 29 eram avocat, ca am fost soferul nu stiu cui, ca m-a inventat Liviu Dragnea in politica”, a fost replica politicianului la observatia ca a fostul omul de incredere a infractorului Voicu.

Potrivit unui CV aflat pe internet, Serban Nicolae a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Romano-Americana in 1997, adica la 29 de ani, dupa care a devenit avocat si l-a aparat pe Ion Iliescu in campania electorala din 2000, cand s-au folosit cateva caricaturi protejate de drepturi de autor.

La aproape o jumatate de an de la revenirea lui Ion Iliescu la Palatul Cotroceni, in 2001, a fost numit consilier de stat la Departamentul Juridic al Administratiei Prezidentiale. Este considerat unul dintre PSD-istii cu cel mai dur discurs anti-justitie si anti-Occident.

Presedintele Senatului va fi ales miercuri, prin votul plenului. Pentru a fi al doilea om in stat, Serban Nicolae are nevoie de 69 de voturi. La sefia Senatului, PNL o va propune pe Alina Gorghiu. In prezent, Gorghiu este vicepresedinte al Senatului. De asemenea, ALDE, partidul din care facea parte Teodor Melescanu, va avea propriul candidat pentru aceeasi functie. (Mara Ion)

Leave a Reply