Casa de avocatura de renume european, atacata de coronavirus! Trei angajati testati pozitiv, plasati in carantina la domiciliu

Epidemia de coronavirus s-a abatut si asupra uneia dintre cele mai mari case de avocatura din Europa, care a anuntat ca trei angajati au fost testati pozitiv si ca, in prezent, acestia sunt plasati in carantina la domiciliu. Mai mult, unul dintre asociati, in varsta de 71 de ani, este in stare grava.


Este vorba despre compania Wolf Theiss, din Austria, infiintata in urma cu 50 de ani, care are peste 330 de angajati, in birouri raspandite prin toata Europa, inclusiv in Romania, unde lucreaza 30 de avocati.

Intr-un comunicat de presa, reprezentantii Wolf Theiss anunta ca, imediat dupa ce au fost instiintati ca un asociat a contactat virusul, s-a decis ca toti angajatii din Viena sa fie supusi unor teste medicale.

Aceasta masura a fost considerata necesara pentru a fi protejati atat angajatii, cat si clientii, instantele si partenerii de afaceri.

“Testul de virus a inceput in 24 de ore dupa ce boala partenerului nostru a devenit cunoscuta. Am facut-o din proprie initiativa si pe cheltuiala noastra pentru a obtine siguranta. Testul a fost realizat de un institut virologic german. Vinerea trecuta, peste 200 de angajati au fost testati, intr-un prim val de analize medicale, luni, inca 80 de angajati. Dintre persoanele examinate pana acum, peste 200 au fost negative si trei au fost pozitive. Acesti trei angajati nu au prezentat simptomele bolii, insa au fost plasati, imediat, in carantina la domiciliu. In prezent, sunt supusi inca unui test oficial de confirmare”, se precizeaza in comunicat.

Actionarii companiei mai spun ca, datorita testarii imediate si continue a angajatilor, in prezent, Wolf Theiss ar fi singura casa de avocatura din Austria care se asigura ca contactele dintre clienti, instanta si angajati se realizeaza doar prin angajati testati negativ. (G.I.)

Leave a Reply